Obećanje navijačima
206

Florenzi nakon poraza od Liverpoola: Roma nije mrtva, krvlju ćemo natopiti dresove

Klix.ba
Alessandro Florenzi (Foto: EPA-EFE)
Alessandro Florenzi (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Rome Alessandro Florenzi tvrdi da Roma još uvijek nije "mrtva" uprkos porazu od Liverpoola na Anfieldu rezultatom 5:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Liverpool je imao prednost 5:0, ali su kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko te Diego Perotti ublažili poraz, tako da Vučici sada treba pobjeda 3:0 za plasman u finale, baš kao što je bio slučaj protiv Barcelone u čevrtfinalu.

"Izgubili smo našu igru u prvih pola sata i praktično smo mrtvi, ali nas nisu potpuno ubili. Sa srcem i ponosom smo ponovo otvorili duel koji se činio završenim. Bit će teško, ali nas čeka novih 90 minuta za igru pred našim navijačima. Pokušat ćemo ostvariti nešto važno", izjavio je Florenzi.

Potom je komentarisao samu utakmicu.

"Vidjeli smo da se njihova odbrana mučila kad god je lopta bila iza njih, ali smo mi morali biti mnogo bolji u defanzivi. Šteta je što nismo igrali kao tim u određenim trenucima, gotovo smo se plašili protivnika, a to se nikad ne smije dogoditi. Analizirali smo pažljivo Liverpool, znali smo sve o njima, od duhih lopti do sprintova. Nažalost, izgubili smo koncentraciju", rekao je nogometaš Rome.

On smatra da Vučicu čeka još teža utakmica u odnosu na onu protiv Barcelone.

"Znamo da će biti teže nego protiv Barcelone, jer Liverpool ima drugačije karakteristike, no, mi moramo pokušati odigrati odlično s nožem između zuba. Nećemo žaliti. Obećavam navijačima da ćemo krvlju natopiti svoje dresove te da ćemo odigrati drugačiju utakmicu naredne sedmice", završio je Florenzi.