Imaju recept za uspjeh
0

FK Sarajevo večeras igra najvažniju utakmicu generacije

Klix.ba
Igrači i stručni štab FK Sarajevo
Igrači i stručni štab FK Sarajevo
Fudbaleri Sarajeva će večeras na stadionu Pod Goricom igrati utakmicu generacije protiv (polu)domaće Zete iz Golubovaca. Prva utakmica na Koševu završena je pobjedom Bordo tima rezultatom 2:1.

Prolaskom u četvrto pretkolo Evropske lige, ova bi generacija fudbalera Sarajeva postala prva bh. ekipa koja je u jednoj sezoni uspjela iz evropskih takmičenja eliminisati tri ekipe. Sarajevo je već eliminisalo Hibernians s Malte i Levski iz Bugarske, tim koji je važio za velikog favorita, a Koševo je napustio pognute glave, s tri gola u mreži.

Upravo je utakmica protiv Levskog pokazala recept za uspjeh tima sa Koševa. Fanatična borbenost, odlična taktička postavka Dragana Jovića i trčanje tokom 94 minute put su do pobjede i protiv Crnogoraca.

Ekspedicija Sarajeva, koja je u utorak otputovala u Podgoricu, zračila je optimizmom. I trener Jović je istakao da je ovo najvažnija utakmica sezone u kojoj Sarajevo ima imperativ da odigra dobro, plasira se u četvrto pretkolo i obraduje svoje navijače. S njim su se složili i igrači koji Pod Goricom očekuju dobru fudbalsku predstavu u kojoj će ostvariti prolaz dalje.

Nadati se da ove izjave nisu posljedica "glave u oblacima" i da su trener i igrači svjesni da ih moraju pokazati na terenu protiv ekipe koja je također izbacila dva protivnika, iako to od njih niko nije očekivao.

Uzdanica trenera Jovića i navijača Sarajeva, koji će u velikom broju krenuti put glavnog crnogorskog grada, je Said Husejinović, igrač koji je svojim potezima podsjetio na igre Safeta Sušića, ali i riješio utakmicu protiv Levskog, ističe snagu kolektiva i vjeru u pobjedu, kao ključne elemente za pobjedu jedinog preostalog bh. tima u evropskim takmičenjima.

Joviću bi problem mogao predstavljati izostanak Sulejmana Krpića, jednog od dvojice klasičnih napadača, kojem je na utakmici s Čelikom slomljen nos i nosna duplja, s obzirom na to da je Nermin Haskić sada već bivši igrač Bordo tima. Teret u napadu morat će iznijeti robusni Emir Hadžić, koji je u dosadašnjem dijelu Evropske lige upisao tri pogotka.

Utakmica protiv Zete definitivno je najvažniji meč generacije, čega su svjesni svi u Bordo timu i oko njega. Uz veliku podršku Hordi zla, Sarajevo bi moglo napraviti veliki uspjeh i svoj kvalitet pokazati protiv Liverpoola, Intera, Lazija...

Glavni sudija je Tommy Skjerven, a pomagat će mu Svein Inge Wiken i Sven Erik Midthjell. Četvrti sudija je Svein Erik Edvartsen.

Utakmica se igra u 20:00 sati uz direktan prenos na BHT1.