U srijedu putuju u Švedsku
0

FOTO / FK Sarajevo predstavio nova pojačanja

Sarajevo-x.com
U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo danas su predstavljeni novi igrači, a bilo je govora i o organizaciji puta u Švedsku gdje će se nogometaši Sarajeva sastati sa ekipom Orebra. Pres-konferencija je počela minutiom šutnje i učenjem Fatihe za žrtve genocida u Srebrenici.
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Suad Muzurović, novoimenovani direktor FK Sarajevo, istakao je na samom početku da se radi na uvođenju novog sistema rada u klub, a posebno je istakao da je komunikacija s medijima izuzetno bitna, te se mora još više poboljšati.

Muzurović je napomenuo i to da je cijena godišnjih članskih karata ista kao i prošle godine, a navijači i simpatizeri kluba više informacija mogu pronaći na www.fcsarajevo.ba.

Direktor kluba saopćio je i to da prvi tim kluba sutra u 9 sati putuje u Švedsku, a u Orebro će stići oko 13 sati.

Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
U drugom dijelu pres-konferencije govorilo se o novim pojačanjima. Sportski direktor kluba Edim Hadžialagić je istakao da su dvogodišnji ugovori potpisani sa Almirom Šmigalovićem, Nerminom Haskićem, Semirom Bajraktarevićem, Aladinom Džakovcem, Adijem Adilovićem i Ajdinom Maksumićem.

"Presretan sam. Došao sam u veliki klub i želim se nametnuti. Nadam se da možemo napraviti dobar rezultat u Švedskoj, a u revanšu očekujem prolaz dalje. Jiri Plišek je sa nama 10 dana i dosta toga smo naučili od njega", kazao je Šmigalović, koji je u bordi klub došao iz Budućnosti iz Banovića.

Nermin Haskić je istakao da je došao u jedan od najvećih bh. klubova.

Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
"Vjerujem da ćemo proći u treće pretkolo Evropske lige, a u domaćem prvenstvu ćemo se boriti za titulu. Ja igram u vrhu napada i mogu reći da je konkurencija izuzetno jaka, ali je i dobrodošla. Svi se moramo potruditi da bi izborili mjesto u udarnoj postavi", kazao je.

Semir Bajraktarević je dodao da su igrači svjesni šta ih čeka u Švedskoj, ali će svi dati maksimum.

"Plišek nas je upoznao sa dosta detalja oko našeg suparnika. Sve ide po planu i presretan sam što sam stigao u bordo svlačionicu", rekao je nogometaš koji igra na poziciji zadnjeg veznog.

Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Aladin Džakovac je također kazao da je sretan što je potpisao ugovor sa Sarajevom.

"Prošao sam sve mlađe kategorije beogradske Crvene zvezde, a potom sam igrao u Novom Pazaru. Prethodnih nekoliko mjeseci igrao sam za SAŠK Napredak. Zimus sam dogovorio s čelnicima kluba da se priključim timu s Koševa. Nadam se dobrom rezultatu i plasmanu dalje", rekao je.

Posljednjeg putnika u Orebro u utorak uvečer odedit će Plišek. Bit će to ili Adi Adilović ili Ajdin Maksumić.

Nogometaši Sarajeva će protiv Orebra igrati u bordo dresovima Legea.