Najavljena i utakmica s Borcem
0

FK Sarajevo i BSO potpisali sponzorski ugovor

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Na svečanoj konferenciji za medije FK Sarajevo i Bosna-Sunce osiguranje su potpisali sponzorski ugovor vrijedan 30.000 KM. Osim toga, najavljena je i prva četvrtfinalna utakmica Kupa BiH koju FK Sarajevo u srijedu igra na svom stadionu protiv Borca.

Konferenciji za medije su prisustvovali predstavnici BSO Taib Delić i Jasna Jukić Frljak, član Upravnog Odbora i predstavnik navijača FK Sarajevo Maid Delić, kao i generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović. Zajednički su na obostrano zadovoljstvo potpisali ugovor koji je vrijedan 30.000 KM.

"Velika nam je čast sponzorirati FK Sarajevo, najveći i najuspješniji bh. klub. Sponzorski ugovor vrijedan 30.000 KM je lijep poklon za 65. rođendan kluba", izjavila je Jasna Jukić Frljak.

"Zadovoljstvo nam je što ćemo biti u mogućnosti pomoći FK Sarajevo. Naša klinika može zadovoljiti sve standarde sportske medicine. Moram reći da nam je čast staviti se na uslugu fudbalerima ovog kluba", rekao je Taib Delić.

Okupljenim novinarima se obratio i generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović.

"Želim se zahvaliti BSO, kao i Maidu Deliću, glavnom posredniku ovog ugovora koji će osigurati vrhunske usluge našim fudbalerima, pobrinuti se za njihovo zdravlje i sigurnost. Vjerujem da će igrači FK Sarajevo to opravdati dobrim igrama na terenu, kao i rezultatima", izjavio je Selimović.

Drugi dio konferencije za medije je bio posvećen prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH u kojoj FK Sarajevo u srijedu dočekuje ekipu banjalučkog Borca. Na konferenciji nije bilo šefa stručnog štaba bordo ekipe Jiržija Plišeka, koji je u tim trenucima s igračima obavljao trening.

No, Selimović se stavio na raspolaganje novinarima te je istakao da su svi igrači zdravi i da će biti u konkurenciji za utakmicu s Borcem.

"Imamo sve igrače na raspolaganju. Strategiju vam ne mogu otkriti, ali je naš cilj pobjeda. Želimo steći rezultatsku razliku od dva gola kako bismo imali dovoljnu prednost za revanš u Banjoj Luci. U samo mjesec dana igramo čak tri utakmice s Borcem. Plišek će odlučiti koje od njih su najbitnije, te će se zajedno sa svojim timom na njih i fokusirati", izjavio je Selimović.

Generalni direktor FK Sarajevo je prokomentarisao i odluku Komiteta za normalizaciju koja se tiče zabrane organizovanog dolaska gostujućih navijača na bh. stadione te naveo da je ona ishitrena.

"Upravni Odbor je veoma nezadovoljan odlukom Komiteta. Još jedan derbi će biti upropašten. Mi ne smatramo da su naši navijači bolji od ostalih, ali je činjenica da su utakmice na našem stadionu apsolutno sigurne. Naša je želja da se nama, ali i ostalim klubovima dozvoli da ugostimo navijače svojih protivnika, kao i da nas naši navijači prate na gostovanjima. Odluku Komiteta smatramo ishitrenom. Ne očekujemo de će se promijeniti do utakmice sa Željezničarom, pa ćemo se zbog toga solidarisati sa našim navijačima. To znači da ni zvaničnici kluba neće ići na stadion Grbavica. Moram reći da smo dobili i kaznu od NSBiH zbog transparenta naših navijača koji je zapravo poruka Komitetu i legalno izražavanje nezadovoljstva. Ako se Komitet ne može nositi sa nekim stvarima, onda ti ljudi ne trebaju biti tu gdje jesu. Otkrit ću vam da smo trenutno u pregovorima sa drugim klubovima kako bismo osnovali Udruženje premijerligaša, koje će u NSBiH zastupati interese bh. klubova. Što se tiče utakmice sa Željezničarom, oni su bili korektni, čak su ustupili i dio tribine koji je ranije bio sporan, no odluka Komiteta je takva kakva jeste. Ne znam samo šta će se dogoditi ako navijači dođu bez obilježja, kupe karte i uđu na tribinu", završio je Selimović.

Prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH se igra u srijedu na stadionu Asim Ferhatović Hase od 17:30 sati.