Serie A
1

VIDEO / Fiorentina slavila protiv Lazija

Klix.ba
Stevan Jovetić
Stevan Jovetić
Na stadionu Stadio Olimpico večeras su u okviru italijanske Serie A snage odmjerili Lazio i Fiorentina. Slavila je Fiorentina rezultatom 0:2. Strijelci su bili Jovetić (20.) i Ljajić (51.). Bh. reprezentativac Senad Lulić igrao je svih 90 minta.

Prvi gol postignut je u 20. minuti susreta kada je igrač gostujuće Fiorentine Stevan Jovetić, inače crnogorski reprezentativac, doveo svoj tim u vodstvo od 1:0. Asistent pogotka bio je Borja Valero.

Nakon ovoga aktivirala se ekipa Lazija kako bi izjednačila rezultat. U 33. minuti Ederson je šutirao prema golu, ali je promašio. Iako su Lazijevi igrači imali niz pokušaja rezultat se nije promijenio tokom prvog poluvremena.

Nakon pauze Fiorentina je krenula ponovo u napad. Cuadrado šutira prema Lazijinom golu, ali odbrana sprječava pogodak. No, već u 51. minuti gostujući tim to ispravlja i povećava vodstvo na 2:0. Strijelac je bio srbijanski reprezentativac Adem Ljajić.

Lazio je odmah krenuo u kontranapad. Hernanes je šutirao prema golu, a li Fiorentinin golman to uspješno brani. U 83. minuti Eddy Onazi pokušava ponovo spasiti svoj tim, ali lopta odlazi van okvira gola.

Utakmica je okončana rezulatatom 0:2 u korist gostujućeg tima Fiorentine.