Serie A
0

Torino savladao Lazio 1:0, Lulić odigrao svih 90 minuta

Piše: D. B.
Igrači Lazija (Foto: Arhiv/AFP)
Igrači Lazija (Foto: Arhiv/AFP)
U utakmici 29. kola talijanske Serije A ekipa Torina je ugostila rimski Lazio. Rimljani su od 16. minute igrali sa igračem manje, a ekipa iz Torina je do pobjede rezultatom 1:0 stigla u 82. minuti utakmice. Bh. reprezentativac Senad Lulić je za Lazio odigrao svih 90. minuta.

Domaći su prvi zaprijetili i to u 7. minuti kada je neprecizan bio Barreto. Tri minute kasnije su sjajnu šansu za vodstvo propustili gosti, tačnije Cana koji je šutirao glavom i pogodio stativu. Laziali su od 16. minute igrali sa igračem manje jer je Ciani dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Nakon isključenja Cianija ukazala se prilika za Torino, no, u 18. minuti utakmice neprecizan je bio Rodriguez. Pet minuta kasnije je na drugoj strani zaprijetio Kozak.

Igrala se 33. minuta kada je prilku za Torino propustio Santana, a više sreće nije imao ni njegov saigrač Meggiorini u 38. minuti. Ta prilika je ujedno bila i posljednja u prvom poluvremenu.

Prva od rijetkih prilika u nastavku je pripala Laziju, ali ju je Onazi propustio. Igrala se 59. minuta kada je priliku za vodstvo Torina imao Cerci, no, njegov je udarac izblokiran. Domaći su do gola stigli u 82. minuti utakmice kada je nakon asistencije Cercija pogodio Jonathas. U finišu je izjednačenje Laziju propustio donijeti Ederson, a u posljednjim sekundama utakmice je Cerci propustio dobru priliku da pobjedu Torina učini uvjerljivijom. Susret je završen minimalnom pobjedom Torina nad Lazijem.

Bh. reprezentativac u dresu Rimljana, Senad Lulić, odigrao je svih 90. minuta.