Nogomet
2

Fiorentina na krilima Kalinića pregazila Cagliari, kriza Intera se nastavlja

Piše: O. T.
Duel Fabija Pisacanea i Federica Bernardeschija (Fiorentina, desno) (Foto: EPA)
U 9. kolu Serije A Fiorentina je u gostima u uzbudljivoj utakmici rezultatom 5:3 savladala Cagliari.

Sve je odlično počelo za Cagliari kada je Di Gennaro u drugoj minuti pogodio za 1:0. Međutim, uslijedio je "uragan" gostiju u režiji Nikole Kalinića i Federica Bernardeschija.

Kalinić je pogađao u 20., 40. i 53. minuti, a Bernardeschi u 26. i 32. minuti pri čemu su obojica dodali po jednu asistenciju. Domaćin je do kraja meča preko rezerviste Capuana (61') i Borriella (77') uspio smanjiti na konačnih 5:3.

Novo razočarenje priredio je Inter koji je porazom odAtalante (2:1) u gostima upisao četvrti vezani ligaški meč bez pobjede, odnosno treći vezani ligaški poraz, i trenerska klupa Franka de Boera je pod velikim upitnikom. Masiello je u 10. minuti pogodio za vodstvo domaćeg tima, a izjednačenje Interu donio je Eder u 50. minuti. Konačnih 2:1 postavio je Pinilla u 88. minuti iz penala.

Bh. reprezentativac Ervin Zukanović cijeli meč proveo je na klupi za rezervne igrače Atalante.

Napoli je golovima Callejona (17') i Maksimovića (33') pobijedio Crotone u gostima (2:1) iako je od 31. minute igrao bez isključenog Gabbiadinija. Jedini gol za Crotone postigao je Rosi u 90. minuti.

Meč bez golova odigrali su domaćin Empoli i Chievo (0:0), a gosti su od 80, minute igrali bez Castra koji je dobio dva žuta kartona.

Potencijalni bh. reprezentativac Rade Krunić igrao je do 68. minute u dresu Empolija

Lazio je u gostima podijelio bodove sa Torinom (2:2), a golove su postigli Immpobile (71') i Murgia (84') za goste te Falque (20') i Ljajić (90+1' penal) za domaći tim.

Cijeli meč u dresu Lazija odigrao je bh. reprezentativac Senad Lulić.