Abdulah Ibraković, trener Čelika
0

"Finale Kupa BiH izaziva posebne emocije"

Piše: E. Isanović
Abdulah Ibraković
Abdulah Ibraković
Prvi finalni dvoboj Kupa BiH igra se u četvrtak na Grbavici, a snage će odmjeriti Željezničar i Čelik. Treba istaći da je prvobitni termin bio određen za srijedu, ali je pomjeren zbog polufinalnog okršaja Lige prvaka između Reala i Barcelone.

Iz zeničkog tabora ističu kako su pristali na pomjeranje utakmice, ali se nisu nadali da će cijena ulaznica za njihove navijače biti 10KM.

"Poštujemo ovu državu, Željezničar koji slavi 90 godina postojanja i navijače 'plavih'. Kad su nam predložili da se promijeni termin, nismo imali ništa protiv. Ipak, nismo se nadali da će karte za pristalice našeg kluba biti po ovoj cijeni. Naročito ako se u obzir uzme činjenica da životni standard u Sarajevu i Zenici nije isti. Trebao se poštovati dogovor reciprociteta. Ovim potezom smanjit će se i broj navijača Željezničara na Bilinom polju. Zar ne bi bilo bolje da bude više gledalaca na tribinama?“, pita se Abdulah Ibraković, prvi strateg crveno-crnih za Sarajevo-x.com.

Trener Zeničana naglašava da za njega finale Kupa BiH izaziva posebne emocije.

"Koliko u Čeliku vole ovu državu pokazali su pred utakmicu reprezentacije sa Rumunijom. Naime, tada smo kao domaćini sa Banovićanima igrali u Kaknju. Sve s ciljem da ne bi oštetili teren Bilinog polja pred važena kvalifikacioni meč državnog tima", rekao je Ibraković.

Na kraju je prognozirao ishod dvomeča sa prošlogodišnjim finalistom istog takmičenja.

"Mi želimo doći do trofeja. Tako ćemo se i ponašati. Možemo li doći do konačnog cilja? Mislim da možemo“, zaključio je Ibraković.