Finale Kupa BiH
0

Iz Želje i Čelika obećavaju veliku predstavu

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Prvi finalni dvoboj Kupa BiH na programu je večeras. Snage će na Grbavici odmjeriti Željezničar i Čelik. Ovo je izuzetno važan okršaj za obje ekipe. "Plavi" u ovoj sezoni slave 90. rođendan i žele u klupske vitrine donijet bar jedan trofej (titula je u ovom trenutku daleko).

S druge strane, Zeničani na osvajanje pehara čekaju petnaest godina. Bojazan od neuspjeha je obostran.

Amar Osim, prvi šef struke tim sa Grbavice, pozvao je gledaoce da se zapute u "Dolinu ćupova".

"To je prestava koju treba vidjeti. Mi respektujemo suparnika, ali i sebe. Vjerujem da će gosti čekati situaciju za pogodak. Oni će tražiti gol. I mi, naravno. Neću naglašavati koliko nam treba pobjeda. Bio bih zadovoljan i slavljem od 1-0", ističe Osim, koji ne može računati na usluge Jamaka i Stančeskog (već igrali u ovom takmičenju za Čelik i Borac).

Polovičan uspjeh

Treba reći da je ovo Željezničaru osmo finale u historiji. Prvo su igrali još u jugoslovenskoj ligi 1981. godine protiv Veleža u Beogradu. Poraženi su 3-2.

U ostalih šest dvoboja, koja su se desila od osamostaljenja države, "plavi" imaju polovičan uspjeh. Sada su u prilici da osvoje četvrti trofej Kupa BiH.

U taboru "crveno-crnih" vlada velika euforija pred gostovanje u glavnom gradu BiH. Ekipa je od sinoć u karantinu u Vogošći.

"Idemo se nadigravati. Na Grbavicu nas vodi jedna jedina želja, želimo ostvariti dobar rezultat pred uzvrat.Volio bih da moja ekipa uđe u što više šansi. Realizacija će doći, bitno je da se stvaraju šanse", kaže strateg Čelika Abdulah ibraković.

Tim sa Bilinog polja najavljuje ofanzivnu igru

Naglašava da je raspoloženje u ekipi odlično i da svi jedva čekaju početak utakmice.

"Pozitivan rezultat iz prve utakmice donio bi dodatni poticaj pred revanš. Uspjeh donosi samopouzdanje, potvrdu snage. Želimo postići gol, tako ćemo se i ponašati. Nećemo igrati defanzivno. Neka to bude istinski praznik. Vjerujem da u konačnici možemo doći do trećeg klupskog trofeja u najmasovnijem takmičenju", kaže Ibraković.

Za sjevernu tribinu za domaće i gostujuće navijače cijena će biti 10 KM. Cijena karata za ovu utakmicu sasvim je identična cijenama prošlogodišnje finalne utakmice sa Borcem na Grbavici, sjeverna trbina koštati će 10 KM, južna 5 KM i zapadna 20 KM.

Prva utakmica finala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine između Željezničara i Čelika bit će odigrana u 19.30 sati uz direktan prenos na BHT1.