Usijana atmosfera pred finale
0

FOTO / Predstavnici Čelika nisu došli na press konferenciju

Sarajevo-x.com
Iako je danas u Plavom salonu stadiona Grbavica organizovana zajednička konferencija za medije učesnika finala Kupa BiH Željezničara i Čelika, predstavnici zeničkog premijerligaša nisu se pojavili pa su se medijima obratili predstavnici samo predstavnici "plavih".
Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
Razlog nedolaska na press konferenciju predstavnika Čelika je, kako oni smatraju, visoka cijena ulaznica za gostujuće navijače.

Trener Željezničara Amar Osim je rekao da je optimističan i da očekuje pobjedu bilo kojim rezultatom i da bi bio zadovoljan kada bi "plavi" slavili rezultatom 1:0.

On smatra da je samopouzdanje njegovih nogometaša podignuto nakon pobjede protiv Veleža u prvenstvu te da će to biti od velike pomoći kad bi ostvarili pobjedu.

Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
Osim je rekao da je razočaran dijelom navijača na Grbavici koji su skandirali protiv pojedinih fudbalera Željezničara i izrazio nadu da se to neće dešavati za vrijeme utakmice sa Čelikom.

Čelnici tima sa Grbavice su se osvrnuli i na sporno pitanje cijene ulaznica.

"U prvenstvu postoji dogovor između Željezničara i Čelika da gostujući navijači imaju besplatan ulaz na stadion, ali za kup utakmice taj dogovor ne važi. Odlučeno je da za navijače Čelika bude pušteno u prodaju 800 karata, ako bude interes veći povećat će se i broj ulaznica", rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
Za sjevernu tribinu za domaće i gostujuće navijače cijena će biti 10 KM. Cijena karata za ovu utakmicu sasvim je identična cijenama prošlogodišnje finalne utakmice sa Borcem na Grbavici, sjeverna trbina koštati će 10 KM, južna 5 KM i zapadna 20 KM.

Prva utakmica finala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine između Željezničara i Čelika bit će odigrana u četvrtak u 19.30 sati na stadionu "Grbavica".