Pogodak za pamćenje
9

Filippo Inzaghi otkrio: Nadraži gol u karijeri nije čak meni ni pripisan

E. B.
Filippo Inzaghi je tokom bogate karijere postigao više od 200 pogodaka, a jedan je izdvojio kao najdraži.

Inzaghi je postizao golove na sve načine - od "normalnih", pa sve do nekih koji graniče sa zakonima fizike i nogometne igre. Tako smo viđali pogotke leđima, prsima, koljenom... većinom iz peterca.

U razgovoru na Instagramu sa dugogodišnjim komentatorom Milana Carlom Pellegattijem popularni Pippo je otkrio koji mu je najdraži.

"Prošlo je 17 godina, a i sada me trnci prođu kada se sjetim tog gola. Igrali smo četvrtfinale Lige prvaka 2003. godine protiv Ajaxa. Bilo je 0:0 u Amstedamu, a u Milanu je pred kraj susreta bilo 2:2 i Ajax bi prošao. Sjećam se te noći kao da je bila jučer. Najčudnije od svega je što na kraju taj gol nije bio pripisan meni", govori Inzaghi.

A kako se to desilo? Paolo Maldini je poslao dugu loptu ka Massimu Ambrosiniju koji je prebacio do Inzaghija koji je izašao sam na Bogdana Lobonta.

Pippo ga je lobovao, lopta je išla u mrežu, a onda se niotkuda pojavio Jon Dahl Tomasson i s linije je zakucao u gol.

"Pomoćni sudija je bio loše postavljen i mogao je napraviti grešku i podići zastavicu misleći da je Tomasson bio u ofsajdu. Moram biti iskren, lopta je došla do mene zato što se Christian Chivu okliznuo. Ja sam bio veoma studiozan u pripremi utakmice, pa sam odabrao prave krampone jer je trava bila veoma klizava te večeri pa nisam imao tih problema", prisjetio se Inzaghi.

Milan je te godine i osvojio Ligu prvaka, a ništa od tog ne bi bilo moguće bez tog Pippovog gola.

"Ta utakmica je isti dokaz da susret nije gotov dok sudija ne odsvira kraj", poručio je Inzaghi.