Nogomet
16

FIFA-in agent: Džeko je najbolja opcija za Juventus

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Nakon što je talijanski prvak Juventus ispao iz najelitnijeg nogometnog takmičenja, Lige prvaka, postavlja se pitanje šta klub treba napraviti da bi postao konkurentan i u tom takmičenju.

Pojačanja su, naravno, najlogičnije rješenje, a o njima je progovorio i FIFA-in menadžer Richard Ghisoni:

"Juventusu nedostaju igrači vrhunske klase. Osobno, Carlosa Teveza obožavam. On je veliki borac. Prema mom mišljenju prvi na izlaznim vratima je Fernando Llorente, koji nema mentalitet igrača poput Didera Drogbe, igrača kakav je potreban ovom Juventusu", rekao je Ghisoni, a potom je otkrio koji bi igrač bio pogodan za redove talijanskog prvaka:

"Mandžukić je sjajan igrač, ali mislim da ga Bayern neće prodati, uprkos gotovo sigurnom dovođenju Roberta Lewandowskog iduće sezone. Mandžukić je napadač prve klase, ali bojim se da bi izgurao Teveza iz ekipe i to je loše. Ja bih svoj novac stavio na Edina Džeku koji je, jer on je bolja opcija za Juve, te je definitivno daleko bolji igrač od Llorentea", zaključio je FIFA-in menadžer.

Juventus je, podsjetimo, ispao iz Lige prvaka, nakon što je minimalno poražen u snježnom Istanbulu od Galatasarayja (1-0). Utakmica je trebala biti odigrana u utorak, no susret je odgođen zbog nemogućih uvjeta za igru (snijeg).