Nogomet
0

FIFA će u četvrtak donijeti odluku o kazni Šimuniću

FENA
Josip Šimunić (Foto: AFP)
Josip Šimunić (Foto: AFP)
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) u četvrtak će donijeti odluku o kaznama za hrvatske reprezentativce Josipa Šimunića i Marija Mandžukića, poručili su iz Ciriha.

Disciplinska komisija FIFA-e otvorila je postupak protiv Mandžukića zbog crvenog kartona dobijenog u susretu protiv Islanda u dodatnim kvalifikacijama za SP, dok je protiv Šimunića pokrenut postupak zbog neprimjerenog ponašanja nakon iste utakmice igrane u Zagrebu.

Kapiten zagrebačkog Dinama je nakon maksimirskog dvoboja uzeo mikrofon i počeo uzvikivati "Za dom", na što su mu navijači s tribina odgovarali sa "Spremni".

Nagađa se kako bi Šimunić mogao dobiti šest utakmica kazne, dok napadaču Bayerna prijeti od jedne do tri utakmice neigranja.

Istragu o Šimunićevom potezu pokrenuo je i Hrvatski nogometni savez (HNS) no još uvijek nije poznato kada će krovna kuća hrvatskog nogometa donijeti odluku.

Šimunić je zbog svog poteza već kažnjen sa 25.000 kuna nakon što je Zagrebačko općinsko državno odvjetništvo podignulo prekršajni nalog.

Tužilaštvo ga je teretilo zbog prekršaja Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima jer je raspirivao rasnu mržnju i uznemiravao ostale sudionike javnog okupljanja pa mu je izreklo maksimalnu novčanu kaznu.