Uoči dvoboja u Ligi prvaka
3

Ferguson: Lakše mi je nego Mourinhu, on nosi pritisak

Totalsport
Sir Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda (Foto: Arhiv/AFP)
Sir Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda (Foto: Arhiv/AFP)
Iduće sedmicese igraju prve četiri utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka, a bez dvojbe je šlager kompletne te faze takmičenja duel Real Madrida i Manchester Uniteda...

Prva će se utakmica u tom srazu igrati na madridskom Santiago Bernabeu, a trener popularnih "Crvenih vragova" Alex Ferguson kaže kako taj meč očekuje u daleko lagodnijem raspoloženju nego li njegov kolega s druge strane, Jose Mourinho, s kojim je nekada imao velike dvoboje dok je ovaj trenirao Chelsea.

"Mourinho je definitivno pod većim pritiskom. Sve je očitije da je on s Realom sve bacio na Ligu prvaka, jer mu je Barcelona odavno pobjegla na veliku razliku u prvenstvu. Znam da je tempirao formu svoje ekipe za ova dva ogleda s nama, ali to će im ujedno jačati pritisak na leđima. Meni i mojim igračima će ipak biti lakše", rekao je Ferguson i nastavio:

"Znam da Mourinho jako voli ovo takmičenje i kompletno evropska takmičenja. Jasno, ako ove sezone bude najbolji s Realom bit će treći put prvak Evrope s različitim klubom. Znam da mu je to poticaj, ali iskreno imam i respekt prema Mourinhu jer je dokazao da itekako dobro zna pripremiti svoje ekipe za utakmice Lige prvaka".