United u trci za tri trofeja
7

Ferguson: Bit će nam teže jer je Realu Liga prvaka prioritet

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson priznao je da je svjestan da je Real Madridu ove sezone prioritet Liga prvaka, što će njegovim nogometašima dodatno otežati posao u osmini finala…

Dva velikana europskog nogometa sudarit će se u borbi za četvrtfinale elitnog kontinentalnog natjecanja, a prva je utakmica na rasporedu ove srijede na Santiago Bernabeuu. I dok je Manchester United uvjerljivo vodeći u Premierligi, Real je u Primeri tek na trećem mjestu, a za vodećom Barcelonom zaostaje ogromnih 16 bodova.

"Mislim da je glavna meta Realovih nogometaša Liga prvaka. Loše su startali u prvenstvo i cijelo vrijeme kaskaju za Barcelonom čija je forma nevjerovatna. Jose Mourinho je zato čvrsto krenuo u napad na Ligu prvaka, u to nema sumnje", rekao je Ferguson.

"To će nam otežati posao, ali i oni će biti pod pritiskom. Mi smo u ovom trenutku u utrci za tri trofeja. Jose još uvijek ima polufinale Kupa kralja protiv Barcelone iduće sedmice, pa onda opet dvoboj protiv Barҫe u prvenstvu prije uzvrata protiv nas na Old Traffordu. I Real, dakle, ima težak program", zaključio je škotski stručnjak.