Veći izbor igrača
0

Ferguson: Imamo jači tim nego kada smo osvojili trostruku krunu

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson smatra da trenutno na raspolaganju ima bolju ekipe od one koja je 1999. godine osvojila trostruku krunu.

"Sada imamo jaču ekipu. Kada smo '99 igrali finale Lige prvaka Keane i Scholes su bili suspendirani, ali je Henning Berg bio jedini povrijeđen igrač. Morao sam tada u ekipu uvrstiti igrača (Jonathan Greening) koji je dotad igrao sam jednom ili dva puta u prvojm timu. Dobio je svoju medalju za sjedenje na klupi. To vam daje predodžbu o snazi ekipe", komentirao je Ferguson.

Danas škotski menadžer smatra da ima puno veći izbor igrača i izbalansiraniju ekipu.

"U srijedu sam mogao postaviti potpuno drugačiju ekipu (u Ligi prvaka protiv Reala, op.a.) i mislim da bi svejedno imali dobar rezultat. Mislim da je lijepo osvrnuti se sada na to vrijeme i ekipu koju sam imao, koja nije bila ni približno jaka kao ova koju imam sada. Sada ne da mogu promijeniti samo četiri napadača, nego i cijeli tim. Jedan, dvojica ili trojica koji nisu igrali u Madridu mogli bi zaigrati u uzvratnom meču. Imamo toliko reprezentativaca ovdje, zašto im ne bih vjerovao?"