Nogomet
0

Ferguson će rado primiti Mourinhove savjete za Barcelonu

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: AP)
Alex Ferguson (Foto: AP)
Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda, kaže da će rado prihvatiti savjete svog kolege Josea Mourinha u pripremi za finalnu utakmicu Lige prvaka, koju će njegova ekipa odigrati na Wembleyju 28. maja.

Mourinho je ove sezone vodio čak pet utakmica na klupi Real Madrida protiv njegovog najvećeg rivala Barcelone. Ne može se baš reći da je bio uspješan, jer je dobio samo jednu od tih pet utakmica, u finalu Kupa kralja u Valenciji, s 1-0 u produžetku.

U Primeri je Barca deklasirala Real Madrid s 5-0 kao domaćin, te odigrala 1-1 u Madridu. Naposljetku, u polufinalu Lige prvaka je Barcelona nakon slavlja 2-0 u Madridu odigrala 1-1 na Nou Campu, što joj je bilo dovoljno za finale s Manchester Unitedom, koji je u dvije utakmice s ukupnih 6-1 iz takmičenja ispratio Schalke.

ManU i Barcelona su finale Lige prvaka igrali i prije dvije godine. Tada je katalonski klub slavio s 2-0.

"Ovog puta ćemo biti malo iskusniji. No, Barcelona je trenutno na vrhuncu u smislu svojih mogućnosti. To bi trebalo biti stvarno dobro finale", kaže Ferguson.

Dodao je kako se neće libiti primiti savjete od svog kolege Josea Mourinha.

"Razgovaram s Mourinhom puno. Razgovarali smo i prošle sedmice. Naravno da ćemo se sami kvalitetno pripremiti za Barcelonu i saznati sve što trebamo saznati. Uostalom, nije baš da ih već ne poznajemo i da ih nismo nikada gledali. No, uvijek ću rado primiti informacije od Mourinha, takvo nešto nam samo može biti od koristi", zaključio je škotski strateg.