Nije pozvan na Euro
12

Ferdinandov agent: Sramotan potez selektora i saveza

Totalsport
Rio Ferdinand
Rio Ferdinand
Jaime Moralee, zastupnik igrača Manchester Uniteda Rija Ferdinanda, osudio je potez selektora Roya Hogdsona i Engleskog nogometnog saveza (FA) koji su umjesto povrijeđenog Garryja Cahilla na Euro pozvali Martina Kellyja.

Ubrzo nakon što su doznali da zbog loma čeljusti Gary Cahill ne može nastupiti na Evropskom prvenstvu, FA i Hodgson su objavili kako će umjesto igrača Chelseaja u Ukrajinu i Poljsku putovati Liverpoolov Martin Kelly. Pomalo je to čudna odluka, ako znamo da su na raspolaganju bili Rio Ferdinand i Micah Richards.

"Frank Lampard, John Terry, Gareth Barry, Steven Gerrard, sve su to igrači u godinama blizu Ferdinanda i svi su pozvani u reprezentaciju. Zašto se Rija tretira drugačije? Ovakvo postupanje prema igraču koji je bio kapiten reprezentacije i služio svojoj domovini u 81. utakmici je stvarno sramotno. To je potpuni manjak poštovanja od strane Hodgsona i FA-a", izjavio je Moralee.

Dodajmo da je naknadno uvršteni Kelly ove sezone ubilježio tek 12 nastupa u ekipi Liverpoola, a debi za englesku reprezentaciju ostvario je u nedavnoj pripremnoj utakmici s Norveškom. Dobio je zadnje dvije minute.