Nepozvan na Euro
45

Redknapp: Uzeo bih Ferdinanda u reprezentaciju bez razmišljanja

Totalsport
Harry Redknapp
Harry Redknapp
Menadžer Tottenhama Harry Redknapp pridružio se mnogima koji kritiziraju nepozivanje igrača Manchester Uniteda Rija Ferdinanda u englesku reprezentaciju, ili se barem čude takvoj odluci selektora Roya Hodgsona.

Kada je Hodgson izostavio Ferdinanda sa svog prvog, originalnog popisa 23 igrača za Euro, objasnio je kako su u pitanju "nogometni razlozi". Nakon što je zbog loma vilice otpao Gary Cahill, selektor je pozvao Martina Kellyja iz Liverpoola, koji nije bio standardan ni u svom klubu, te nije srednji, već bočni odbrambeni igrač.

Nakon što ga je selektor još jednom ignorisao, Rio Ferdinand je napisao na Twitteru:

"Koji su to razlozi??!!!"

Harry Redknapp, koji je nakon odlaska Fabija Capella kotirao kao čvrsti favorit nacije za preuzimanje reprezentacije, ali se Engleski nogometni savez odlučio za Roya Hodgsona, kaže kako bi uzeo Ferdinanda u bilo koji sastav.

"U toj priči je očito više nego što mi znamo. Ako je u pitanju samo nogomet, teško je izostaviti Rija jer je on još uvijek odličan igrač. Ja bih ga uzeo u bilo kojoj ekipi. Njegov sam najveći fan, pa ja sam ga doveo u West Ham još kao dječaka. No, Roy ga iz nekog razloga nije odlučio pozvati, a Roy je šef", veli Redknapp.

Ferdinandovog izostavljanju iz Gordog Albiona' čude se i zvijezde holandske reprezentacije.

"Čudno je to. Rio je još uvijek jedan od najboljih odbrambenih igrača u Engleskoj, možda i na svijetu", kaže Tottenhamov veznjak Rafael van der Vaart.

"Mislim da je to veliko iznenađenje", dodao je Wesley Sneijder.