Nogomet
1

Hodgson ne vodi Ferdinanda na Euro

Totalsport
Rio Ferdinand (Foto: Arhiv/AFP)
Rio Ferdinand (Foto: Arhiv/AFP)
Prije nego će kako je najavljeno, danas oko 13 sati, novi selektor engleske nogometne reprezentacije Roy Hodgson objaviti popis kandidata za Euro, The Sun je otkrio da Rio Ferdinand neće nastupiti u Ukrajini i Poljskoj.

Engleski mediji u srijedu prijepodne raspisali su se kako je selektor s popisa kandidata uklonio iskusnog 33-godišnjeg srednjeg igrača Manchester Uniteda Rija Ferdinanda, a novinaru The Suna nekadašnji kapiten Gordog albiona kratko je potvrdio informaciju:

"Da, čuo sam se sa selektorom i nisam na popisu", poručio je Ferdinand.

Njegov izostanak jasan je signal da će na Euro John Terry, jer je saradnju Ferdinanda i igrača Chelseaja Hodgson ocijenio nemogućom nakon skandala u kojem je kapiten Bluesa na rasnoj osnovi uvrijedio mlađeg Ferdinandova brata Antona (QPR).

Također, otočki mediji špekuliraju kako se na selektorovom popisu neće naći ime Tottenhamovog Kylea Walkera koji je u zadnjem ligaškom susretu slomio prst. Nagađa se da bi Liverpoolov Glen Johnson i Phil Jones iz Manchester Uniteda trebali naći svoje mjesto u kadru za Euro, dok bi igrač novog prvaka Manchester Cityja Micah Richards, zajedno s Ferdinandom, mogao ostati bez kontinentalne smotre.