Nogomet
102

FC Grand Pro Varna je novi klub Slavena Novoselca

Piše: D. B.
Bh. malonogometni majstor i dobitnik nagrade za najboljeg igrača futsala u BiH 2013. godini, Slaven Novoselac, napustio je KMF Tango, a njegov novi klub je FC Grand Pro Varna iz Bugarske.
Slaven Novoselac
Slaven Novoselac
"U Tangu sam proveo sezonu i po. U lijepom sjećanju će mi ostati atmosfera među igračima i trenerima, titula prvaka BiH i titula pobjednika Kupa BiH, igranje u Ligi prvaka i ulazak među 16 najboljih ekipa u Evropi, kao i mnogo lijepih svakodnevnih momenata na treninzima i druženjima sa saigračima. Naravno, posebno je uživanje bilo igrati s bratom Draženom u istoj ekipi", izjavio je Novoselac za portal Klix.ba.

On je postigao značajne rezultate u dosadašnjoj karijeri.

"Najveća dostignuća su mi dvije osvojene titule prvaka BiH, dva Kupa BiH, dva Kupa Srbije, igranje Lige prvaka sa Tangom i sa Potpićanom (Hrvatska), nastup u Kupu kupova sa Marbo-Intermezzom (Srbija), kao i nastupi za reprezentaciju BiH", rekao je bh. malonogometni znalac.

Karijeru će nastaviti u Bugarskoj, a njegov novi klub je FC Grand Pro Varna.

"Sa prvakom Bugarske sam stupio u kontakt nakon što smo prošle godine bili u istoj grupi Lige prvaka u Mađarskoj. Taj kontakt smo održali, a čelnici tog kluba su me nedavno pozvali da im pomognem i ove godine u Ligi prvaka, jer su prošli preliminarnu rundu UEFA Futsal Cupa. Od 2. do 5. oktobra nas očekuje nastup u Latviji u glavnoj rundi Lige prvaka (UEFA Futsal Cup)", kazao je Novoselac.

Njegov novi klub ima visoke ambicije.

"Želimo proći u elitnu rundu Futsal Cupa te ponovo osvojiti naslov prvaka Bugarske", jasan je bio Novoselac, koji je nastupao za reprezentaciju BiH u futsalu.

"Što se tiče reprezentacije, nismo imali okupljanje još od septembra prošle godine, odnosno, od utakmica baraža za EP sa Holandijom. Nadam se da će u skorije vrijeme biti nekih okupljanja, jer nas u martu očekuju kvalifikacije za EP u Srbiji 2016. godine", izjavio je Novoselac.

Njegov brat Dražen je također promijenio klub.

"Dražen je prošlu sezonu nastupao za Solin u Hrvatskoj, a prošlog mjeseca su on i Alen Lalić pojačali prvaka Njemačke NAFI Stuttgart u Futsal Cupu i vrlo vjerovatno će im biti kvalitetna pojačanja i za njemačku ligu koja startuje početkom novembra", završio je Novoselac.