Nogomet
29

UEFA Futsal Cup: FC Grand Pro Varna u elitnoj rundi, Novoselac postigao gol

Piše: D. B.
FC Grand Pro Varna, Lokomotiv Kharkiv i Slov-Matic Bratislava su među timovima koji su osigurali mjesto u elitnoj rundi UEFA Futsal Cupa nakon završetka glavne runde. Nogometaš Grand Pro Varne je naš Slaven Novoselac, koji je nastupio u utakmicama svog kluba, a postigao je i pogodak.
Nogometaši FC Grand Pro Varne
Nogometaši FC Grand Pro Varne

"Izgubili smo prvu utakmicu od Nikars Rige rezultatom 4:1, pa smo pobijedili Iberiju Tbilisli sa 4:0, a onda i Rekord sa 2:0. Igrao sam po 35 minuta u svakoj od pomenute tri utakmice, a postigao sam jedan gol. Moj novi klub već tri godine igra glavnu rundu, ali nije osvajao bodove. Međutim, sada imamo tri pobjede i prvi put smo u elitnoj rundi. Veoma smo sretni i zadovoljni", izjavio je Novoselac za portal Klix.ba.

Plasman u elitnu rundu su ostvarili Sporting Clube de Paris (FRA), FK EP Churdim (CZE), FK Nikars Riga (LAT), FC Grand Pro Varna (BUG), ISK Dina Moskva (RUS), Futsal Team Charleroi (BEL), Inter (ŠPA), Lokomotiv Kharkiv (UKR), Baku United FC (ENG), KMF Ekonomac Kragujevac (SRB), MVFC Berettyoujfalu (MAĐ) i Slov-Matic Bratislava (SVK).

Ovim ekipama će se u elitnoj rundi pridružiti FC Barcelona (ŠPA), Kairat Almaty (KAZ), Araz Naxcivan (AZE) i Sporting Clube de Portugal (POR).

Žrijeb elitne runde će biti održan 17. oktobra, a utakmice se igraju 18-23. novembra. Finalne utakmice su na rasporedu krajem aprila.