Nogomet
8

Faik Kolar više nije trener Olimpica, mijenja ga Dragan Radović?

Piše: O. T.
Faik Kolar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Faik Kolar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Faik Kolar je odlučio napustiti kormilo Olimpica nakon što je sarajevski tim u 7. kolu BHT Premijer lige remizirao u gostima protiv Metalleghea (1:1). Pravi razlozi njegovog odlaska nisu nam poznati, a kako saznajemo njegov nasljednik najvjerovatnije će biti Dragan Radović.

Olimpic je nakon sedam odigranih kola posljednji tim BHT Premijer lige sa samo četiri osvojena boda, a takav ishod nije daleko od očekivanja sa početka sezone, jer sarajevski klub je tokom priprema bio u velikim problemima tokom sastavljanja tima za sezonu.

Jedinu pobjedu Olimpic je zabilježio na domaćem terenu protiv pretposljednjeplasiranog Čelika u 4. kolu kada je bilo 3:0.

Faik Kolar je ekipu preuzeo prošle sezone krajem aprila, a Olimpic je vodio grčevitu borbu za opstanak. Sa četiri pobjede u pet utakmica Vukovi su izborili opstanak. Po svemu sudeći borba za opstanak čeka ih i u ovoj sezoni.

Razlozi zbog kojih Kolar napušta klub nisu nam poznati, a prema našim informacijama njegov nasljednik će biti Dragan Radović koji je ranije vodio Slaviju i Rudar iz Prijedora.