Nogomet
6

Radović dobio otkaz u Olimpicu: Niko mi se neće miješati u posao, biram najbolje igrače koje imam

Piše: D. B.
Dragan Radović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dragan Radović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Odlukom čelnika Olimpica bh. nogometni stručnjak Dragan Radović od danas više nije trener Olimpica, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Nakon finansijskih problema, bojkota igrača i loših rezultata u ovoj sezoni koplje se slomilo na treneru Draganu Radoviću. Vukovi su u 14 odigranih utakmica u Premijer ligi BiH osvojili samo devet bodova, što je rezultiralo pretposljednjom pozicijom na tabeli.

Prije današnjeg trenera Olimpica otkaz je dobio Radović, a kao razlog je naveo to što nije dopustio da mu se neko drugi miješa u trenerski posao.

"Dobio sam poziv direktora Hamde Spahića, a kada smo sjeli da razgovaramo, rekao mi je da sam smijenjen. Kada sam pitao da li su rezultati razlog za to, rekao mi je da nisu. Smatra da su rezultati dobri, ali je kao razlog smjene naveo da nisam želio sarađivati s njim, odnosno, nisam htio u sastav stavljati igrače za koje on smatra da trebaju igrati. Odgovorio sam da to ranije nikad nisam radio, niti ću gdje raditi jer kod mene igraju oni koji su najbolji na terenu, a ne zbog nekih drugih razloga. Niko mi se neće miješati u posao, nisam to dopustio gdje god da sam bio trener", izjavio je vidno razočarani Radović.

Nedavno je nastup prvotimaca protiv Željezničara bio pod upitnikom zbog dugovanja kluba prema igračima. To je na kraju riješeno sporazumom.

"Spahić je mislio da su samo stariji štrajkovali, pa je htio da oni ne igraju. Ja sam istakao da računam na sve igrače koji nisu suspendovani. Tako je sve počelo, ali ima i dubljih stvari u koje ne želim ulaziti. Ponavljam, neki igrači ne mogu igrati prije boljih od sebe, to je van pameti", rekao je sada već bivši trener Olimpica.

Radović smatra da je Olimpic polako počeo praviti napredak te da bi do kraja sezone uspio osigurati opstanak u društvu najboljih.

"Mislim da smo u proteklih pet kola izvukli maksimum, jedino smo protiv Zrinjskog podbacili, ali su oni jači od nas. Također, poremetila nas je i sedmica bez treninga. Smatram da ova ekipa uz bolju situaciju može lagano ostati u ligi. Slijedi period lakših utakmica, smatram da smo u naredne četiri mogli osvojiti sedam do devet bodova", kazao je Radović.

Njemu preostaje da čeka naredni angažman.

"Trenutno nemam ništa u planu, ali ako se pojavi neka ekipa, razmislit ću. Ovaj posao je takav, koferi su uvijek spremni. Drago mi je što sam radio s ovim momcima, odlični su", završio je Radović.