Nogomet
5

Evropska liga: Wolfsburg na krilima De Bruynea do prvog trijumfa

Piše: A. D.
(Foto: EPA)
Prvi trijumf u Evropskoj ligi ove sezone upisao je Wolfsburg koji je potpuno zasluženo do bodova došao na gostovanju u Krasnodaru. Nijemci su trijumfovali rezultatom 4:2 u dosta dopadljivoj igri u kojoj su prednjačili Luis Gustavo i Kevin De Bruyne.

Vukovi su u vodstvo došli u 37. minutu kada je ispred Ivice Olića nespretno loptu u svoj gol gurnuo Granqvist. Prvi minut nastavka donio je novi pogodak Wolfsburga, a strijelac je bio Kevin De Bruyne.

Šest minuta kasnije rukom je u kaznenom prostoru igrao Naldo, a arbitar opravdano pokazao na penal. Siguran realizator za smanjenje rezultata bio je Granqvist.

Najljepši detalj utakmice dogodio se u 64. minutu kada je prelijep pogodak postigao Luis Gustavo za 3:1. Preciznim udarcem lijevom nogom sa dvadesetak metara, Brazilac je pogodio suprotni ugao Dikanbovog gola.

Deset minuta prije kraja sjajan kontra napad u gol je na dodavanje Vierinhe pretvorio po drugi put De Bruyne. Za konačnih 2:4 pobrinuo se Wanderson četiri minuta prije kraja utakmice.

Tabela

  1. Everton 4 boda
  1. Wolfsburg 4
  2. Lille 2
  3. Krasnodar 2