Nogomet
2

Bundesliga: Pobjede Borussije Dortmund i Wolfsburga

FENA
Borussia D - Borussia M (Foto: EPA)
Borussia D - Borussia M (Foto: EPA)
U posljednjem susretu 11. kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussija Dortmund je pobijedila imenjaka iz Moenchengladbacha 1-0 i pobjegla sa začelja tabele.

Pobjednika je odlučio autogol Christopha Kramera u 58. minuti susreta.

U ranije odigranom susretu Wolfsburg je pobijedio HSV 2-0, Wolfsburg je ovom pobjedom izbio na drugu poziciju sa 23 boda, četiri manje od lidera Bayerna.

Domaćin je stigao u vodstvo u 27. minuti. Belgijski veznjak Kevin de Bruyne je pucao sa 20-tak metara, hrvatski reprezentativac Ivica Olić je podmetnuo nogu i prevario golmana Jaroslava Drobnyja.

Bio je to njegov četvrti gol ove sezone u prvenstvu i vodeći je strijelac kluba. Drugi gol 'vukovi' su dali u 63. minuti nakon brze kontre koju je povukao De Bruyne, a potom sjajno asistirao Aaronu Huntu kojem nije bilo teško pogoditi suparničku mrežu.

Na tabeli vodi Bayern sa 27 bodova, Wolfsburg je drugi sa 23 boda, a na trećem mjestu je Borussia Moenchengladbach sa 20 bodova. Borussija Dortmund je pobjegla s posljednje pozicije i sada je na 15. mjestu sa 10 bodova. Na začelju su HSV i Stuttgart sa po devet bodova.