sport
7

Bundesliga: Novi trijumf Wolfsburga, M'gladbach prekinuo negativan niz

Piše: A. D.
Slavlje fudbalera Freiburga (Foto: EPA)
Slavlje fudbalera Freiburga (Foto: EPA)
Zaljubljenici u Bundesligu mogli su uživati u pet zanimljivih mečeva igranih danas u kojima je od naših internacionalaca nastupio samo Mario Vrančić

Jedan od derbija kola igran je na Mercedes Benz Areni u Stuttgartu između domaćeg Stuttgarta i Schalkea. Predvođeni sjajnim Choupo – Motingom gosti su trijumfovali rezultatom 4:0. Choupo – Moting postigao je hat trick, dok je četvrti pogodak postigao Meyer. Sead Kolašinac i Vedad Ibišević nisu nastupili zbog povreda.

Četvrti meč zaredom Paderborn ne zna za pobjedu, Ovog puta bod je odnio Freiburg koji je bio mnogo bliži trijumfu. Bilo je 1:1, jedini strijelac za goste bio je Darida, dok je bod domaćinu u samom finišu donio Kachunga. Mensur Mujdža nije ulazio u igru, dok je na drugoj strani nedovoljno oporavljeni Mario Vrančić ušao dvadeset minuta prije kraja.

Odličnu formu novim trijumfom potvrdio je Wolfsburg na gostovanju u Hannoveru rezultatom 3:1. De Bruyne je donio rano vodstvo gostima, izjednačio je Joselu, prednost gostima donio je Dost udarcem glavom nakon centaršuta Peršića, da bi trijumf potvrdio Arnold, ponovo nakon asistencije Perišića.

Niz od tri poraza prekinuo je tim Borussije M'gladbach pobjedom nad Herthom na domaćem terenu rezultatom 3:2. Strijelci za domaće bili su Jantschke, Raffael i Hazard dok su za goste pogađali Schieber i Kalou iz penala.

Koln je u posljednjim minutima ispustio remi protiv Augsburga. Meč je okončan trijumfom gostiju rezultatom 2:1. Koln je vodio golom Ujaha, dok su preokret za goste režirali Đurđić i Esswien.