Nogomet
13

Bundesliga: Wolfsburgu pripala fudbalska ljepotica na Weser stadionu u Bremenu

Piše: A. D.
(Foto: EPA)
Sjajnu utakmicu publici na Weser stadionu u Bremenu podarili su domaći Werder i Wolfsburg.

Fudbalska ljepotica u kojoj je u prvih pola sata viđeno čak pet golova okončana je trijumfom Wolfsburga rezultatom 5:3.

Već u devetoj minuti mreža se zatresla po prvi put, a odličnu formu u kojoj igra u posljednje vrijeme novim pogotkom je potvrdio Zlatko Junuzović.

Samo minutu kasnije gosti su ekspersno izjednačili, a pogodak za 1:1 postigao je Caligiuri. U 16. minuti Werder je po drugi put poveo golom Di Santa. Novo ekspersno izjednačenje dvije minute kasnije Wolfsburgu je donio Arnold.

U 28. minuti Werder je poveo treći put na večerašnjoj utakmici, a autogol nakon centaršuta sa desne strane postigao je Vieirinha.

U drugom poluvremenu sjajna igra gostiju krunisana je sa tri pogotka u nizu. U 48. minuti gol za 3:3 postigao je Bas Dost. Tri minute kasnije Wolfsburg je po prvi put na večerašnjoj utakmici poveo drugim golom Bas Dosta. Peti pogodak za Wolfsburg bio je djelo Caligiurija na asistenciju Dosta. Vrijedi spomenuti i tri asistencije Kevina de Brynea u timu Wolfsburga.

Izet Hajrović nije ulazio u igru u timu Werdera.

Wolfsburg je drugoplasirani tim Bundeslige sa 50 bodova, dok je Werder na devetom mjestu sa 30 bodova.

U drugom današnjem susretu Borussija M'gladbach očekivano je na domaćem terenu porazila tim Paderborna u kojemu je od 75. minute igrao i Mario Vrančić. Strijelci za pobjednički tim bili su Johnson i Herrmann.

Bundesliga, 25. kolo:

Werder Bremen – Wolfsburg 3:5 Borussia M'gladbach – Paderborn 2:0