Nogomet
24

Evropska liga: Rubin pobijedio, ali Chelsea ipak prošao dalje

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Chelseaja uspjeli su nekako odbraniti prednost od 3-1 iz prve četvrtfinalne utakmice Evropske lige protiv ruskog Rubina. Uzvrat je u Rusiji završio slavljem domaćina 3-2.

Benitezova ekipa je s velikom prednošću došla na ovo gostovanje, a dodatno je razliku podebljao Fernando Torres već u 5. minuti. Dubinskom ga je loptom pronašao Lampard, a "zamaskirani" je Španac prebacio domaćeg golmana i doveo svoj tim u prednost.

Unatoč minusu od čak tri gola u tom trenutku, Rubin nije želio pasti bez ispaljenog metka, pa je do kraja utakmice uglavnom napadao. I to prilično žestoko.

Ipak, na izjednačenje je Rubin čekao sve do početka drugog dijela, kada se iznad cijele Chelseajeve odbrane nadvio Marcano i glavom lijepo pogodio za 1-1. Dogodilo se to u 51. minuti, ali samo četiri minute kasnije domaćin je primio novi udarac. Nakon duplog pasa Mosesa i Ramiresa prvospomenuti je igrač sam izbio pred Rižikovim i lijepo plasirao loptu u mrežu.


Torres by Counterpoint1

Iako je Rubin morao zabiti čak tri pogotka za mogući prolaz nije odustajao od napadanja pa je prvo u 62. izjednačio Karadeniz, dok je u 75. Natcho realizirao jedanaesterac za 3-2. Prije ta dva pogotka pogodio je Rubin i stativu, te propustio dvije odlične šanse.


RUB 1-1 CHE by Samu30000

Ipak, nakon 3-2 je Chelsea uspio malo primiriti zahuktalog suparnika i bez šokova proći u polufinale.


RUB 3-2 CHE by Samu30000

Evropska liga, četvrtfinale (uzvratna utakmica):

Rubin - Chelsea 3-2 (Marcano 51, Karadeniz 62, Natcho 75-11m / Torres 5, Moses 55), prva utakmica 1-3