Richarlison ostaje
13

Everton zvanično odbio Barcelonu i zaustavio najveći transfer u historiji kluba

K. H.
Richarlison (Foto: EPA-EFE)
Richarlison (Foto: EPA-EFE)
Čelnici Evertona odbili su ponudu od 100 miliona eura koju je poslala Barcelona za otkup ugovora brazilskog napadača Richarlisona, piše britanski Sky Sports.

Richarlison je na Goodison Park stigao prije godinu i po dana iz Watforda i uz dresu Karamela pokazao se kao veliko pojačanje te je zahvaljujući dobrim igrama u Premiershipu zaslužio mjesto u reprezentaciji Brazila.

Barcelona je nakon povrede Luisa Suareza prinuđena pronaći novog napadača, a iako se spominjalo da će u klub doći Rodrigo iz Valencije, pa čak i Aubameyang iz Arsenala, čelnici ovog kluba iznenađujuće su poslali ponudu Evertonu no ona na kraju nije prihvaćena.

Samim tim što je Everton odbio Barcelonu, odbio je i prihvatiti najveći transfer u historiji kluba s obzirom na to da je naskuplji igrač koji je napustio klub Romelu Lukaku koji je 2015. godine za 45 miliona eura otišao u Chelsea.

Ovaj Brazilac u Englesku je stigao iz Brazila gdje je ranije igrao za America Mineiro i Fluminense, a nakon samo jedne sezone u Watfordu prešao je u redove Karamela za 60 miliona funti.

Za reprezentaciju Brazila Richarlison je odigrao 19 utakmica u kojima je postigao šest pogodaka.