Premiership
94

Everton s igračem manje porazio City

Klix.ba
Leon Osman
Leon Osman
U okviru engleskog Premiershipa danas je odigrana utakmica između Evertona i Manchester Cityja. Slavio je Everton rezultatom 2:0. Strijelci su bili Leon Osman (32.) i Nikica Jelavić (90.).

Naš reprezentativac Edin Džeko igrao je svih 90 minuta. U 34. minuti dobio je žuti karton i imao je tri šanse za postizanje gola. Prva je bila u 43. minuti kada je šutirao loptu glavom prema golu domaćina Evertona ali je bio neprecizan. Drugu priliku imao je u 73. minuti kada ponovo šutira glavom, ali lopta odlazi pored gola. Treća je bila u 79. minuti kada Džeko šutira ravno u go, ali Evertonov golman brani.

Domaćin Everton dobro je iskoristio prednost domaćeg terena te je imao nekoliko napada koji su urodili plodom u 32. minuti kada je Leon Osman zatresao Cityjevu mrežu za vodstvo od 1:0.

U 56. minuti City je imao najbolju priliku za gol, ali pokušaj Aleksandara Kolarova osujetila je Evertonova odbrana.

Domaćin ostaje s igračem manje kada u 61. minuti Steven Pienaar dobija drugi žuti karton.

City se aktivirao od 67. minute te izveo nekoliko napada koji nisu rezultirali golom.

U 85. minuti sviran je slobodan udarac za Manchester City jer je Feallini igrao rukom ali Tevezova lopta odlazi direktno u živi zid. Sudija nije svirao penal iako je Feallini bio metar i po u kaznenom prostoru.

U sudijskoj nadokandi Everton je povećao vodstvo na 2:0 zahvaljujući hrvatskom reprezentativcu Nikici Jelaviću koji je odmah po ulasku na teren postigao pogodak.