Nogomet
43

Manchester City izgubio od Norwicha, Džeki 90 minuta i asistencija

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Manchester City i Norwich odigrali su danas utakmicu posljednjeg kola Premiershipa, a slavili su gostujući igrači Norwicha sa 3:2.

Naš reprezentativac Edin Džeko već u prvim minutama susreta imao je neloliko prilika da poentira, ali bezuspješno. Prvo je u sedmoj minuti zahvatio loptu glavom, ali neprecizno, a zatim je i u 16. minuti pucao glavom, ali je odbrana gostujućeg Norwicha blagovremeno reagirala.

Gostujući su prvi došli do gola u 26. minuti, a stijelac je bio Anthony Pilkington, dok mu je asistirao Wesley Hoolahan. Samo tri minute kasnije City je izjednačio golom Jacka Rodwella uz asistenciju bh. reprezentativca Edina Džeke.

Još jedna dobra prilika ukazala se Džeki u 37. minuti, no udarac glavom je završio pored protivničkog gola, pa se na pauzu otišlo sa 1:1.

Gosti su ponovo poveli u 55. minuti golom Granta Holta kojem je asistirao Robert Snodgrass, da bi Manchester City ponovo nakon nekoliko minuta uspio doći do izjednačenja i to drugim golom Rodwella. Asistirao mu je Yaya Toure. Bez obzira na nekoliko prilično dobrih prilika Džeki nije polazilo za nogom da ubaci loptu u mrežu gostujućeg tima. Jedna takva je došla u 61. minuti, ali je šutao neprecizno.

Već pet minuta kasnije gosti su ponovo došli do prednosti i trećeg gola, a srijelac je bio Jonathan Howson.

Utakmica je završena sa 3:2 za gostujući Norwich.

Rezultati današnjih utakmica:

Chelsea - Everton 2:1 Liverpool - QPR 1:0 Manchester City - Norwich 2:3 Newcastle - Arsenal 0:1 Southampton - Stoke 1:1 Swansea - Fulham 0:2 Tottenham - Sunderland 1:0 WBA - Manchester United 5:5 West Ham - Reading 4:2

Wigan - Aston Villa 2:2