Nogomet
108

Enver Marić: Za Velež samo mostarska djeca mogu igrati dušom

Piše: Edin Isanović
Enver Marić (Foto: Arhiv/Anadolija)
Enver Marić (Foto: Arhiv/Anadolija)
Enver Marić, legendarni golman Veleža, prokomentarisao je za Klix.ba situaciju u mostarskom klubu. Istakao je kako je situacija izuzetno teška. Ipak, otkrio je kako se može riješiti problem.

"Možda je sada vrijeme da se napravi nova generacija koja će povesti klub ka boljem sutra. Generacija koja će igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti za Rođene. Samo mostarska djeca mogu igrati dušom za Velež. Njima je taj klub broj jedan. Smatram da je to ključ problema. Vidjet ćemo šta će se dešavati u budućnosti", kazao je za Klix.ba Marić.

Potom je govorio o elitnom evropskom klupskom takmičenju. Naglašava kako su dva kluba u Ligi prvaka kvalitetom iznad ostalih.

"Barcelona i Bayern trenutno igraju najbolji nogomet na Starom kontinentu. Kvalitetom su iznad ostalih ekipa. No, ako mogu nekoga izdvojiti kao apsolutnog favorita onda je to katalonski klub. Imaju izvanrednu ekipu, igraju odlično i teško ih neko može zaustaviti. Za takav scenarij trebalo bi puno sreće jednom klubu i loš dan Barcelone", kaže naš sagovornik.

Kada smo ga pitali ko je za njega najbolji golman današnjice, odgovorio je:

"Manuel Neuer je broj jedan, izvanredno brani".

Enver Marić bio je trener golmana u berlinskoj Herthi u kojoj sada sa dosta uspjeha nastupa Vedad Ibišević. "Leteći Mostarac", kako su zvali Marića, smatra kako je napadač Zmajeva napravio dobar potez dolaskom u Berlin.

"Vedu su navijači sjajno prihvatili, svi ga poštuju, dobro igra i odlično se adaptirao. Hertha je malo lošije startala u nastavku, ali mislim da mogu uhvatiti mjesto koje će ih odvesti u Ligu prvaka ili Evropsku ligu. Naravno, sjajno bi bilo da izbore učešće u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. Osim toga, važno je da se ne bore za opstanak kao prethodnih godina. Bitka za vrh tabele vraća navijače na tribine. Ovdje u Berlinu sada vlada velika euforija“, zaključio je Marić.