Nogomet
21

Enis Sadiković: Čeka nas teška utakmica na Pecari, Wagner je najopasniji

Piše: D. B.
Enis Sadiković
Enis Sadiković
Željezničar će u srijedu u osmini finala Kupa BiH biti gost Širokom Brijegu na Pecari. Nogometaš Plavih Enis Sadigović se nada pobjedi svog tima ili barem remiju.

Željezničar ima pet pobjeda u nizu u Premijer ligi i u dobrom raspoloženju dočekuje utakmicu Kupa BiH protiv Širokog Brijega.

"U ekipi vlada odlična atmosfera u kojoj smo napravili dobre rezultate. Moram istaći da među igračima vladaju dobri odnosi, kako na terenu tako i van njega", izjavio je Sadiković za portal Klix.ba.

Plavi očekuju tešku utakmicu na Pecari i nisu umorni nakon prvenstvene utakmice protiv Zvijezde, koja je završena rezultatom 5:3.

"Očekuje nas teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika, koji je svoju snagu već pokazao u ovih devet odigranih kola u prvenstvu. Utakmica sa Zvijezdom nije bila tako zahtjevna kako rezultat možda pokazuje, jer kad god je bilo potrebno da podignemo tempo i postignemo gol, mi smo to bez problema učinili. Nismo umorni, snage protiv Širokog Brijega neće nedostajati", rekao je nogometaš Željezničara.

Najveću opasnost vidi u Wagneru, najboljem strijelcu u historiji Premijer lige BiH.

"Oni u posljednje vrijeme igraju odlično, opasnost vreba sa svih strana. Ipak, najopasniji je svakako Wagner", smatra Sadiković.

On se nada pobjedi na Pecari ili barem remiju.

"Bili bismo sretni minimalnom pobjedom, ali i neriješen rezultat uz postignuti pogodak ne bi bio loš. Smatram da će pitanje putnika u četvrtfinale biti riješeno u revanšu na Grbavicu", rekao je nogometaš Plavih.

Sadiković igra sve bolje, a trener Admir Adžem mu povjerava različite pozicije. Dvadesetčetverogodišnji igrač sredine terena se odlično snalazi.

"Svojom formom i igrama sam zadovoljan iako nisam igrao na svojoj prirodnoj poziciji. Mislim da sam svojim zalaganjem i borbenošću otklonio neke nedostatke, jer kao stoper do sada u karijeru nisam nastupao. Smatram da sam pokazao da se na mene može računati, pa zbog toga očekujem i veću minutažu u nastavku prvenstva", završio je Sadiković.

Utakmica Široki Brijeg - Željezničar se igra u srijedu s početkom u 16:30 sati.