Nogomet
27

Riad Bajić: Nećemo se predati protiv Širokog, uz naše Manijake je sve moguće

Piše: D. B.
Nakon pobjede nad Veležom u 11. kolu BHT Premijer lige ekipa Željezničara ima težak zadatak u revanšu osmine finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega, koji je na Pecari u prvom susretu pobijedio rezultatom 2:0. Napadač tima sa Grbavice Riad Bajić vjeruje da Plavi mogu nadoknaditi zaostatak i plasirati se u četvrtfinale.
Riad Bajić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Riad Bajić (Foto: Arhiv/Klix.ba)

"Pobijeda protiv Veleža nam mnogo znači jer smo znali da igramo protiv dobre ekipe. Vjerovali smo u sebe i znali da možemo do sva tri boda, koja su veoma važna za nastavak sezone. Što se tiče revanša u Kupu BiH sa Širokim Brijegom, u nogometu je sve moguće, tako da se mi nećemo predati", izjavio je Bajić za portal Klix.ba.

U Željezničaru respektuju protivnika, ali vjeruju da se mogu revanširati Širokobriježanima i na kraju ostvariti plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

"Široki je jako iskusna ekipa, bit će nam teško, ali ne i nemoguće da nadoknadimo rezultatski zaostatak. Uz naše Manijake je sve moguće", jasan je bio napadač Željezničara.

Bajić ove sezone igra u odličnoj formi, a u posljednje vrijeme ga je mučila povreda prepone.

"Bio sam rovit zbog problema s preponom. Morao sam odmarati, ali sam sada 100 posto spreman za utakmice koje nas očekuju. Svojom formom sam zadovoljan, ali mogu bolje. Trudim se da dam što više na terenu", rekao je Bajić.

Rezultatskog pritiska u Željezničaru, kako kaže, nema.

"Cilj je ostvariti što bolji plasman. Igrat ćemo utakmicu po utakmicu i vjerujem da ćemo na kraju ostvariti respektabilan i zadovoljavajući rezultat", završio je Bajić.

Utakmica Željezničar - Široki Brijeg se igra u srijedu s početkom u 15:00 sati.