Nogomet
22

Bogdanović: Uz podršku navijača možemo do pobjede protiv Širokog Brijega

Piše: D. B.
Jasmin Bogdanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Jasmin Bogdanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon pobjede u 1. kolu BHT Premijer lige protiv Olimpica na Otoci rezultatom 3:0, Željezničar će u 2. kolu na Grbavici u velikom derbiju ugostiti Široki Brijeg. Stoper Plavih, Jasmin Bogdanović, vjeruje da njegov tim može do pobjede uz podršku vijernih navijača.

Željezničar je nakon završetka prošle sezone ostao bez nekoliko važnih igrača, ali je na otvaranju nove sezone pokazao da će uprkos svemu biti itekako konkurentan u borbi za titulu.

"Imali smo jako dobro otvaranje sezone i to protiv kvalitetne ekipe Olimpica. Nastavili smo tradiciju pobjeda na Otoci, odigrali smo kvalitetnu utakmicu i na kraju sasvim zasluženo slavili", izjavio je Bogdanović za portal Klix.ba.

U nedjelju će Željezničar ugostiti Široki Brijeg, ekipu koja je prošle sezone Plavim nanijela težak poraz pobijedivši 3:0 na Grbavici.

"Tokom ove sedmice smo se pripremali za ovaj susret, koji neće biti nimalo lak. Široki Brijeg je godinama u vrhu tabele, tako da nas očekuje težak meč. Jak su kolektiv, a imaju i nekoliko fantastičnih pojedinaca. Ipak, vjerujem da ćemo uz maksimalan trud i angažman na terenu ostvariti pobjedu. Očekujem veliku podršku navijača, koje pozivam da dođu u što većem broju. Njihova podrška nam puno znači", rekao je Bogdanović.

Utakmica Željezničar - Široki Brijeg se igra u nedjelju na Grbavici s početkom u 20:30 sati.