Nogomet
402

Emotivno proslavio pobjedu: Grb FK Sarajevo na zastavi navijača Irske

Piše: Edin Isanović
Irska je u 3. kolu grupe E pobijedila favorizovanu Italiju rezultatom 1:0 i plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva gdje će odmjeriti snage s Francuskom. Jedini pogodak postigao je Brady u 85. minuti meča.
Foto: EPA
Foto: EPA

Poznato je da su navijači Irske izuzetno vezani za svoj državni tim i da ih fantastično bodre na svim utakmicama. Tako je bilo i u okršaju sa Azzurrima. Nakon pogotka uslijedilo je veliko slavlje. Javnosti u BiH, a posebno navijačima tima sa Koševa, "zapeo je za oko" jedan navijač Irske koji je emotivno slavio gol.

Na zastavi je imao grbove različitih klubova među kojima je i grb FK Sarajevo. Nije poznat razlog zbog kojeg je ovaj navijač Irske postavio grb koševskog tima. No, svojim je potezom nabacio smiješak na lice svima onima kojima je bordo boja bliska srcu.

Također, mnogo je fantastičnih prizora koje su priredili irski navijači tokom kontinentalne smotre u Francuskoj. Posebno će ostati upamćeno kako su blokirali jedan podvožnjak u Bordeaxu i zezali se sa policijom.

Ponovo prvaci Eura u navijanju: Irci uspavljuju bebe, šarmiraju Francuskinje, zezaju policiju

Irci su prije četiri godine na Euru u Poljskoj i Ukrajini dobili počasnu nagradu UEFA-e za najbolje navijače iako su ispali u grupnoj fazi. Svi su već sada impresionirani njihovim navijanjem i ponašanjem na Euro i najvjerovatnije će dobiti novu nagradu. Francuski Le Monde je već pisao o njima i njihovom ponašanju. Naravno, u superlativu.