Gradina dolazi na Koševo
0

Emir Hadžić: Pokušat ćemo dati gol u prvih 20 minuta

Piše: Dalibor Bošnjak
Hadžić i Selimović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Hadžić i Selimović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U trećem kolu Premijer lige BiH FK Sarajevo će na Koševu ugostiti novopečenog premijerligaša Gradinu. Domaćini su svjesni da će gosti igrati zatvoreno i vrebati priliku iz kontri i polukontri, ali prema riječima trenera Esada Selimovića i napadača Emira Hadžića, očekuju pobjedu i nova tri boda nakon uspješnog gostovanja u Prijedoru.

Selimović je istakao da su očekivanja tima s Koševa ista kao i u svim drugim utakmicama. On smatra da će Gradina, novi premijerligaš, doći na stadion Asim Ferhatović Hase s namjerom da se brani i da pokuša postići gol iz kontri i polukontri.

"Oni su željni dokazivanja. FK Sarajevo je dovoljan motiv i drugi im ne treba. Njihova je namjera doći do jednog boda", rekao je Selimović.

Pomoćnik šefa stručnog štaba Dragana Jovića svjestan je činjenice da je Sarajevo protiv Čelika na Koševu odigralo lošu utakmicu, bez velikih prilika i postignutog gola. Selimović se nada da će igrači stvoriti mnogo šansi i da je cilj imati što više igrača u završnici.

"Kreativnom igrom namjeravamo doći do sva tri boda", rekao je Selimović.

S riječima pomoćnog trenera složio se i napadač Bordo tima Emir Hadžić, koji također smatra da će gosti doći motivisani zbog činjenice da su tek ušli u PL.

"Mi ćemo pokušati postići gol u prvih 20 minuta utakmice, ali i ako se to ne desi, utakmica traje 90 minuta. Opravdat ćemo ulogu favorita", uvjeren je Hadžić.

Joviću će na raspolaganju biti Radan Šunjevarić, koji se vraća nakon povrede, dok Sulejman Krpić još uvijek nije u opticaju zbog teške povrede.

Selimović se osvrnuo i na nastup Ivana Sesara u reprezentativnom dresu protiv Velsa. On je rekao da je Sesar igrao tek desetak minuta, ali da je zadovoljan zbog poziva.

Utakmica se igra u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase u 17 sati.