Protivnik u Lp
22

Emery zadovoljan žrijebom: Imamo kvalitet da se nosimo s Real Madridom

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Meč između Real Madrida i PSG-a definitivno će biti najzanimljiviji susret u osmini finala Lige prvaka, a trener francuske ekipe Unai Emery smatra da je za njegovu ekipu ovo bio dobar žrijeb.

On je nakon izvlačenja parova osmine finala kazao da PSG ima snage da se nosi s Real Madridom te da će utakmicu protiv aktuelnog osvajača Lige prvaka dočekati spremni.

"Mislim da je ovo dobar žrijeb za nas, a sigurno je da imamo kvalitet da se nosimo s Real Madridom. Osmina finala je pravo mjesto za igranje protiv ovakve ekipe i mi se radujemo što ćemo odmah igrati protiv ovakve ekipe. U Ligi prvaka morate igrati protiv najboljih, a Kraljevi su moćni i talentovani. No, mislim da smo i mi isto tako jaki i spremni ćemo dočekati duel s njima", rekao je Emery.

S drueg strane, direktor za odnose s javnošću Real Madrida Emilio Butragueno kazao je da PSG ima strašan potencijal i da je ova utakmica mogla biti finale Lige prvaka.

"Duel ovih ekipa mogao je biti finale Lige prvaka, a to dovoljno govori o kvaliteti obje ekipe. Jedna od ekipa će ispasti već u osmini finala, a PSG iz godinu u godinu postaje sve jači i jači. Imaju strašan potencijal i na vrhunskom nivou su odigrali grupnu fazu Lige prvaka", rekao je Butragueno.

Real Madrid i PSG do sada su se sastali šest puta, a oba kluba uz dva remija imaju po dvije pobjede. Posljednji duel odigrali su u okviru grupne faze Lige prvaka, a nakon susreta bez pogodaka na Parku prinčeva, Real Madrid je pogotkom Nacha u Madridu upisao minimalnu pobjedu od 1:0.