Džeko i Vedo su bolji od Samarasa
4

Elvir Bolić: Iks nije kiks, ima još dosta utakmica nakon Grčke

Piše: Edin Isanović
Elvir Bolić (Foto: Klix.ba)
Elvir Bolić (Foto: Klix.ba)
Nekadašnji napadač bh. nogometne reprezentacije Elvir Bolić zauzima treće mjesto na vječnoj listi strijelac našeg državnog tima. Njegovo mišljenje se uvijek poštuje. Za naš portal govorio je o predstojećem sudaru trupa Safeta Sušića sa Grcima.

Popularni Bola kaže kako očekuje težak meč. Vjeruje u pobjedu, ali naglašava da ni neriješen ishod ne bi bio neuspjeh.

"Iako svi priželjkujemo pobjedu, mislim da ni iks nije kiks. Jedan bod ostavio bi nas u igra za prvo ili drugo mjesto, a svi znamo da ima još dosta utakmica do kraja kvalifikacija. Ova utakmica je izuzetno važna, ali nije presudna. Ne treba se postavljati tako da 'moramo' pobijediti. Po izjavama igrača shvatam da su i oni toga svjesni, što je dobro. Ne treba im stvarati veliki pritisak“, podvlači nekadašnji napadač brojnih klubova, između ostalih, Čelika, Galatasaraya, Fenerbahčea i Rayo Vallecana.

Kao čovjek čiji je posao bio postizanje pogodaka osvrnuo se na napad obje reprezentacije.

"Mi imamo izvanredan napadački tandem koji svakoj reprezentaciji na svijetu može postići gol. Džeko i Ibišević su mnogo kvalitetniji od njihovog špica Samarasa. Vjerujem da će naša odbrana zaustaviti napadača Celtica, dok će naši, siguran sam, ber jednom poentirati. Da li će to biti dovoljno, ostaje da vidimo“, na kraju je naglasio Bolić.