Legendarni golman za Klix.ba
5

Enver Marić: Igrači samo trebaju slušati Papetove savjete

Piše: Edin Isanović
Enver Marić
Enver Marić
Jedan od najboljih bh. golmana u historiji je Enver Marić, legenda mostarskog Veleža. Bio je sklon čudesnim intervencijama koje su često donosile rezultatsku prevagu za njegove klubove. U razgovoru za Klix.ba prognozirao je kvalifikacionu utakmicu BiH - Grčka. Istakao je kako igrači trebaju slušati savjete šefa državbog tima.

"Slušao sam neke Papetove izjave i mislim da realno gleda na aktuelnu situaciju. Ključno je da igrači slušaju njegove savjete. Mislim da je to put do uspjeha. Smatram da ni neriješen rezultat nije neuspjeh i tako se treba ponašati. Najvažnije je ne izgubiti, mada bismo svi bili sretni da dođemo do kompletnog plijena“, kaže Marić za naš portal.

On, kao i većina sagovornika, dodaje kako su Grci izuzetno opasni iz prekida.

"To je vjerovatno njihovo najjače oružje. Ipak, mi imamo sjajnog golmana i dobru odbranu i vjerujem da nećemo primiti pogodak. S druge strane, i bh. reprezentativci mogu postići gol iz takvih situacija, tako da i oni trebaju biti na oprezu. Svakako, ima još dosta utakmica do kraja. Nezgodan će biti i dvomeč sa Slovačkom. Recimo, njih je Grčka već pobijedila u gostima i sagledavajući sa te strane imaju već prednost", zaključio je Marić.