Nogomet
0

Elvir Baljić za Klix.ba: Tri boda su u ovom trenutku najvažnija

Klix.ba
Elvir Baljić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Elvir Baljić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dojučerašnji trener u stručnom štabu reprezentacije i nekadašnji fudbalski as Elvir Baljić uvjeren je u prvi trijumf Zmajeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Uz pravi pristup svih igrača, Baljić smatra da bh. reprezentativci na umjetnoj podlozi u Andora La Velli ne mogu imati problema.

“Imamo ulogu apsolutnog favorita. Igramo protiv selekcije koja nema ni približan kvalitet našoj reprezentaciji, ali bez obzira na to pristup naših igrača mora biti na najvišem nivou. U to ne sumnjam jer znam da će svi oni od starta utakmice biti motivisani i ponijeti se krajnje profesionalno. Dobra igra je važna, ali su tri boda najvažnija u ovom trenutku“, rekao je Baljić za Klix.ba, uz koncentraciju da je večerašnja utakmica došla u najbolji momenat za naš tim:

“Dobra stvar je što je utakmica protiv Andore došla u ovom trenutku s obzirom da dosta naših igrača ne igraju u svojim klubovima. Mnogo teže bi bilo da danas igramo protiv Belgije ili Izraela. Igrači ne vole igrati na tvrdoj podlozi, ali nikome od njih nije strano igranje na umjetnoj travi, Ne vidim u tome neki veliki problem, posebno uzimajući u obzir evidentnu razliku u kvalitetu u korist naših igrača", dodao je Baljić.