Nogomet
77

Šabić i Bolić: Najvažnija su tri boda, ali igra mora biti bolja

Piše: D. B.
Bivši reprezentativci BiH Elvir Bolić i Nermin Šabić komentarisali su večerašnju utakmicu za BHT u kojoj je BiH kao gost savladala Andoru rezultatom 3:0 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Pobjedom Zmajeva su zadovoljni, ali ne i prikazanom igrom.
Nermin Šabić (Foto: Klix.ba)
Nermin Šabić (Foto: Klix.ba)

Šabić je rekao da neizvjesnosti nije bilo, ali da je očekivao više pogodaka.

"Nismo dozvolili neizvijesnost. Nakon drugog gola smo stali i utakmicu rutinski priveli kraju. Treći gol je potvrdio pobjedu. Andora nije pokazala da nas može ugroziti, niti nam je zaprijetila. Iznenađenje je to što nismo krenuli po još koji gol. Rezultatom možemo biti zadovoljani, ali igrom ne u potpunosti", izjavio je Šabić.

Najviše zamjerki je imao na vezni red, koji se mora popraviti do prijateljske utakmice sa Austrijom.

"Austrija je pokazala kvalitet i visoke ambicije u svojoj grupi. Protiv njih ćemo vidjeti zapravo gdje smo. Najviše me zabrinjava naš vezni red, nema protoka lopte i dubinskih lopti na spiceve i krilne igrače. Najviše utjecaja u večerašnjoj utakmici je imao Spahić i njegove lopte", dodao je Šabić.

Elvir Bolić (Foto: Klix.ba)
Elvir Bolić (Foto: Klix.ba)

Bolić smatra da večeras nismo mogli vidjeti pravu snagu našeg tima zbog neatraktivne reprezentacije kakva je Andora. On također nije posve zadovoljan igrom.

"S tri boda možemo biti zadovoljni. Igra je mogla biti bolja. Ipak, novi je selektor, pobjeda je bila imperativ, zbog čega je bilo pritiska. Meni se činilo mi se da ćemo igrati sve bolje nakon postignutih golova, ali je dolazilo do pada igre. Nadam se da ovo nije maksimum naših momaka. Bilo je dobrih pojedinaca, ali i onih koji se nisu istakli. Ponavljam, teško je igrati ovakve utakmice, velika su očekivanja, ali je najvažnije da smo osvojili sva tri boda. Utakmica protiv Austrije će nam dati realniju sliku naše snage", kazao je Bolić.

Poseban komentar na igre debitanata Đurića i Cocalića nije imao, jer nisu imali dovoljno vremena da se pokažu. On se nada da će Zmajevi pružiti bolju partiju protiv Austrije.

"Momci koji su debitovali nisu imali mnogo vremena, pao nam je ritam nakon tri gola, a nije bilo ni želje. Utakmica je pokazala koji igraju standardno u klubovima i koji su formi, dok neki nisu na nivou na kojem su bili nekada. Ova utakmica je mogla to pretrpjeti, ali u narednim moramo podići formu. Nekim igračima fali igranja, to je očigledno. Ne znam koliko ovakva igra može zadovoljiti u nekoj jačoj utakmici", završio je Bolić.