Nogomet
0

Edin Džeko u neslavnoj postavi Premiershipa, fanovi ogorčeni

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Nakon što je izabrana najbolja postava Premiershipa, britanski nogometni portal givemefootball.com napravio je postavu od igrača koji su, kako tvrde, najviše podbacili u ovoj sezoni.

Kako je napisao autor članka George Muscat, Džeko je dobar igrač, ali ne i svjetska klasa. Kao argument za svoju tvrdnju, autor navodi da je u više od 100 utakmica u svim takmičenjima, bh. reprezentativac postigao 39 golova za tim sa Etihada što nije opravdalo njegovu visoku cijenu koju je City platio Wolfsburgu.

"Džeko je postigao 15 golova u svim takmičenjima ove sezone, što je sedam golova manje od ismijavanog Fernanda Torresa", piše givemefootball.com.

Autor teksta izgleda nije imao na umu da je Džeko prvi strijelac ekipe iako je starter bio tek u 15 utakmica Premiershipa.

U komentarima ispod navedenog članka, fanovi su ogorčeni na uvrštavanje Dijamanta na ovu neslavnu listu.

Osim Džeke, u ovom timu nalaze se Pepe Reina (Liverpool), Kyle Walker (Tottenham), Joleon Lescott (Manchester City), Thomas Vermaelen (Arsenal), Davide Santon (Newcastle United), Gaston Ramirez (Southampton), Tom Cleverley (Manchester United), Gareth Barry (Manchester City), Lukas Podolski (Arsenal) i Fabio Borini (Liverpool).