Nogomet
4

Britanski mediji: Uprava Cityja je naivna ako Džeko bude rezerva

Anadolija
Edin Džeko
Edin Džeko
Ugledni britanski sportski portal Givemesport donosi opširan tekst u kojem se pita da li će Edin Džeko ostati bez startnog mjesta u timu nakon dolaska još dvojice napadača Stevana Jovetića i Alvara Negreda u Manchester City.

"Pod upravom Roberta Mancinija, Džeko se često borio da igra u početnom sastavu, jer je talijan preferirao Maria Balotellija i Carlosa Teveza. Nakon toga u klub je stigao argentinski napadač Sergio Aguero koji je otežao Džeki da igra u početkom sastavu”, navodi se u tekstu Givemesporta.

Međutim, u tekstu se napominje da bi dolaskom u tim Negreda i Jovetića, bosanski napadač možda mogao i na klupu ove sezone.

“Džeko se do sada dokazao kao vrsni napadač u Njemačkoj i Engleskoj gdje je postizao gol svake dvije utakmice. Ali to nije bilo dovoljno da ubijedi trenera da ga ne drži u rezervnoj postavi”, piše Givemesport.

U tekstu se navodi da Manchester City ne bi smio ostaviti Džeku među rezervnim igračima.

“Postoje mnoge špekulacije oko Džeke. Uprava Manchester Cityja bi ispala naivna i glupa ako lako odustane od napadača koji je u 85 utakmici postigao 34 gola. Bila bi greška prisiliti Džeku da ode u neki drugi tim”, navodi se u tekstu.

Džeko je u 248 utakmica u Njemačkoj postigao 125 golova nakon dolaska iz Češke 2007. godine.

“Međutim i pored toga, u Manchester Cityju dosta vremena je proveo na klupi i dobio nadimak super zamjena”, navodi se u tekstu.

U sezoni 2012/13 u Premijer ligi Džeko je samo 11 puta utakmicu započeo u prvoj postavi dok kod novog trenera Manuel Pellegrinija očekuje više igara.

“Džeko je prošle sezone postigao 14 golova i ali sada se od njega može očekivati 20 golova. Definitivno je da Bosanac želi impresionirati Pellegrinija i pokazati da ima više kvaliteta od dvojice novih napadača”, piše Givemesport.