Nogomet
1

Bleacher Report: U BiH žele Edina Džeku vidjeti u startnoj postavi

Klix.ba
Edin Džeko
Edin Džeko
Popularni sportski portal Bleacher Report osvrnuo se na predstojeću sezonu Premiershipa i očekivanja od Manchester Cityja sa novim trenerom i nekoliko novih igrača. Uloga Edina Džeke će ove sezone u timu biti mnogo izraženija od one koju je imao pod vodstvom Talijana Roberta Mancinija.

Džeko u predsezonskim utakmicama igra kao preporođen. Sa većom minutažom dolaze i golovi bh. reprezentativca koji izgleda odmorno i svježe.

Da li je to zbog pristupa čileanskog trenera? Da li je to zbog asistencija Navasa ili možda zbog konkurencije Jovetića i Negreda? Šta god bilo, situacija je više nego povoljna za napadača, piše navedeni portal

Legija navijača u njegovoj rodnoj zemlji neće se smiriti dok njihov napadač ne bude prvi izbor u napadu. Putem društvenih mreža padale su teške riječi na račun Mancinija svaki put kad bi izostavio Džeku. Ovo je era rotacija u nogometu, tako da je teško imati zagarantovanu minutažu i ulogu u timu, dodaje Bleacher Report.

Autor teksta također navodi još neka viđenja i očekivanja od Građana u Premiershipu. Očekuje se da će Pellegrini dati šansu igračima iz mlađih kategorija, kao i to da neke utakmice na strani, kao što su susreti sa Sunderlandom ili Southamptonom, City dobije bez problema.

Građani se, tvrdi autor, nakon povrede Matije Nastasića, moraju pojačati u defanzivi, ali i dići se iznad prošlogodišnjeg nivoa kada je riječ o utakmicama Lige prvaka.

Također, očekuju se bolje partije od kapitena Kompanyja i moguća promjena formacije na 4-4-3.