Nogomet
70

Dženan Uščuplić: Bandoviću treba dati podršku, ostat će na golu Sarajeva

Piše: N. Jamaković
Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon sinoćnjeg kiksa golmana Sarajeva Dejana Bandovića kod drugog gola Borussije u prvoj utakmici doigravanja za Evropsku ligu na Koševu (Borussia je na kraju slavila pobjedu 3:2) ponovo se otvorilo pitanje kikseva ovog golmana u utakmicama koje klub s Koševa igra u Evropi.

Bandoviću se ozbiljno može prigovoriti i za prvi pogodak Atromitosa na Koševu u okviru 3. pretkola Evropske lige, kao i za kikseve koje je prošle godine u kvalifikacijama za Evropsku ligu napravio protiv Libertasa iz San Marina, te albanskog Kukesija.

No, šef stručnog štaba Sarajeva Dženan Uščuplić za Klix.ba ističe da treba imati u vidu i da je Bandović spasio ekipu protiv Haugesunda u Norveškoj u 2. pretkolu.

"Skinuo je zicer kod rezultata 0:0, a da nije odbranio taj udarac, pitanje je da li bismo došli do utakmice sa Borussijom", smatra Uščuplić.

Dodaje kako je Bandoviću u ovim trenucima potrebna podrška.

"Nisam za skidanje glava, greške se dešavaju. Bandović će i dalje ostati na našem golu, ima našu podršku", zaključio je Uščuplić.

Podsjetimo, selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić je uoči sinoćnjeg meča na Koševu izjavio za Klix.ba kako razmišlja o tome da u reprezentaciju pozove Bandovića, te da će uz Gojka Cimirota, kojem je danas uputio poziv, obratiti posebnu pažnju na toj utakmici i na Bandovića.

Danas, nakon sinoćnje utakmice, Pape je izjavio da "treba imati i sreće kada selektor gleda utakmicu", a umjesto Bandovića u reprezentaciju je pozvao golmana aktuelnog šampiona BiH, Zrinjskog, Ratka Dujkovića.