Nogomet
1

Džeko: Sviđaju mi se nove kopačke, radujem se Svjetskom prvenstvu u Brazilu

Klix.ba
Bh. reprezentativac i nogometaš Manchester Cityja Edin Džeko je u razgovoru za internet-stranicu footy-boots.com govorio o novim Adidasovim kopačkama iz kolekcije Samba Pack dizajniranim u čast Svjetskog prvenstva u Brazilu, a bilo je govora i o zvaničnoj lopti Mundijala, reprezentaciji BiH, Manchester Cityju i njegovim saigračima.

Naš reprezentativac je imao samo riječi hvale za nove kopačke.

"Definitivno su bolje i lakše. Bolje se osjećam u njima, kontakt s loptom je dobar i znam gdje će ona ići kada šutiram. Sviđa mi se i boja, malo je neobična, ali je odlična. Ponekad je potrebno unijeti promjene. Radujem se novim kopačkama", izjavio je Džeko.

Izuzetno je zadovoljan zvaničnom loptom SP-a nazvanom Adidas Brazuca.

"Da, vidio sam Brazucu, izgleda jako dobro. Boje su slične brazilskim koje se nalaze i na kopačkama, što je prilično dobro. Mislim da su Adidasove lopte najbolje, jer ih možete udariti onako kako želite. Kada šutirate, puni ste samopouzdanja", kazao je Džeko, nakon čega se osvrnuo i na reprezentaciju BiH, koja će prvi put u svojoj historiji zaigrati na jednom velikom nogometnom takmičenju. Želja mu je izbjeći Španiju,

"Imamo mnogo mladih igrača u ekipi i to je odlično za nas. Igranje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu će nam puno značiti. Možda neko od naših igrača bude zvijezda prvenstva. Španija je vjerovatno najbolji tim na svijetu i ne bi bilo loše da je izbjegnemo. Radujem se SP-u", rekao je popularni Dijamant.

Kada je riječ o Manchester Cityju, Edin smatra da će forma ekipe ići uzlaznom putanjom. Istakao je da se dobro slaže sa Alvarom Negredom, koji mu je konkurencija u napadu.

"Mislim da smo odigrali samo jednu cijelu utakmicu zajedno tokom priprema i razumijemo se odlično. On je dobar nogometaš i lijepo je kad imate takve pored sebe. Drago mi je što je jedan od nas. Jovetić i Fernandinho su također sjajni. Ekipa igra dosta drugačije, želimo biti agresivan i dobro organizovan tim te smatram da nas očekuje samo napredak", rekao je Džeko i dodao da je zadovoljan igrama Građana i u Ligi prvaka.

Priznao je da još uvijek pokušava napredovati i i igrati poput svog idola, Cara iz Ukrajine.

"Moj idol je uvijek bio Andriy Shevchenko, ne samo zbog njegovog kretanja nego i zbog pozicioniranja u šesnaestercu. To je nešto što i ja pokušavam u svojoj igri", završio je Džeko.