Nogomet
98

Džeko poručio Pellegriniju: Moram više igrati, znam i mogu bolje

Klix.ba
Manuel Pellegrini i Edin Džeko (Foto: AFP)
Manuel Pellegrini i Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko, bh. reprezentativac i napadač Manchester Cityja, zatražio je od svog menadžera Manuela Pellegrinija da mu da više šanse da se dokaže na terenu.

Nedavna analiza novinara portala Klix.ba pokazala je da je Džeko više vremena u igri provodio kod talijanskog stručnjaka Roberta Mancinija nego kod Manuela Pellegrinija tokom istog perioda u dvije različite sezone.

Protekle dvije i po sezone vodio je bitku za mjesto u udarnoj postavi sa Balotellijem i Tevezom, a ove sezone problem mu predstavlja Alvaro Negredo, koji odlično sarađuje sa Kunom Aguerom.

Naravno, to jako smeta našem Zmaju kojem ulasci sa klupe i povremeni ulazak u igru od početka utakmice nisu dovoljni da nahrani svoj apetit i pokaže vještinu.

"Da igram više bilo bi bolje i za mene i za klub. Znam da ima mnogo igrača i da svi oni trebaju dobiti šansu, ali ja moram igrati više. U Premier ligi ove sezone sam samo četiri utakmice igrao od početka. Prvu utakmicu u sezoni sam dobro igrao, ali nisam postigao pogodak. U drugoj utakmici sam dao gol, ali me menadžer zamijenio, ne znam ni sam zbog čega. Također, u trećoj utakmici me poslao na klupu na poluvremenu, iako ne znam razlog. Priznajem, igrali smo loše u prvom poluvremenu i onda, je naravno, sva odgovornost na napadaču", kazao je Džeko.

Istakao je da bi uistinu želio da igra mnogo više nego sada i da vjeruje da bi dobivši veću minutažu mogao pokazati i sve svoje nogometne, odnosno napadačke vještine.

"Čak tri utakmice u Premier ligi nisam igrao niti minute. To se nikada nije dogodilo prošle sezone. Naravno imamo i Ligu prvaka i Kup Capital One, ali to nije dovoljno za mene", istakao je Dijamant.

Kazao je da je bitno i to da menadžer nekom igraču otvoreno kaže zbog čega ne igra i šta je to što igrač treba popraviti.

"Svakom napadaču je bitno da igra 90 minuta, a ne 45, 50, ili čak 15. No, ja sam i dalje tu u Manchester Cityju i ostalo mi je, prema ugovoru, još 18 mjeseci. Šta će se u budućnosti desiti to niko ne zna", kazao je bh. reprezentativac koji je očito jako nezadovoljan svojim trenutnim statusom u klubu.

No, uprkos tome on je priznao da ne postoji netrpeljivost između njega i ostalih igrača, pogotovo napadača.

"Naravno da smo jedni drugima konkurencija, ali kada Negredo ili Aguero igraju umjesto mene, ja im želim svu sreću svijeta", kazao je naš nogometaš.

U intervjuu za Daily Mirror je istakao i to da Engleska tek treba da vidi ono najbolje od njeg.