Uskoro potpisuje ugovor
0

Džeko prošao medicinski pregled

Sarajevo-x.com
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko prošao je danas u Londonu medicinske pretrage i narednih dana i zvanično će postati član ekipe Manchester Cityja, objavio je SkySports.

Cijeli bi posao trebao biti zaključen vrlo brzo, možda već tokom četvrtka, kako bi najbolji prošlosezonski strijelac Bundeslige mogao zaigrati za novi klub već u subotnjem dvoboju 3. kola FA Cupa protiv Leicester Cityja.

Prije utakmice Manchester Cityja protiv Arsenala trener kluba Roberto Mancini na pres-konferenciji je još jednom potvrdio dogovor o prelasku najboljeg napadača Bundeslige na Otok.

"Džeko ima sve kvalitete koje jedan napadač treba da ima. Ima dobru tehniku, brz je, jak i postiže golove. Posljednjih nekoliko godina postigao je mnogo pogodaka, čak 85 u 138 utakmica za Wolfsburg. Džeko ima iskustva i svi timovi u Evropi bi ga htjeli u svojim redovima."

Odlaskom Džeke u Manchester City Bundesliga gubi svog najboljeg strijelca u prošloj sezoni (22 gola), a Wolfsburg svog najboljeg strijelca svih vremena. Transfer je vrijedan 27 miliona funti.

Dolazak Džeke na Eastlands znači da će se menadžer Roberto Mancini vjerojatno riješiti nekoga od napadača. Najizglednije je da će klub napustiti Emmanuel Adebayor, a blizu odlaska je i Roque Santa Cruz.